Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Megtalálták annak a gyereknek a holttestét, akire krokodil támadt Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Az ausztrál rendőrség egy 12 éves gyereket keresett, akiről úgy gondolják, hogy krokodiltámadás áldozata lett. A keresőcsapatok emberi maradványokat találtak.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is tegnap beszámolt róla, kétségbeesetten kutatnak Ausztrália északi részén egy gyerek után, aki nemrég tűnt el. Attól tartanak, hogy egy krokodil ragadhatta magával. A gyereket utoljára kedden látták, amikor családjával úszott az ausztráliai Nganmarriyanga közelében. Gyalogosan, csónakkal és helikopterek segítségével kutatták át a területet a keresőcsapatok. A közösség mintegy 40 tagja segített a rendőröknek a gyerek keresésében, amely nem sokkal azután kezdődött, hogy a 12 éves gyermek eltűnését bejelentették. A sűrű növényzet és a nehéz terep azonban nagyban nehezítette a mentést.

A keresőcsapatok egy holttestet találtak a krokodiltámadásban eltűnt gyerek keresése során.

Arról nem közöltek részleteket, hogy megtalálták-e a gyereket megtámadó krokodilt. Szerdán Brent Potter rendőrminiszter azt mondta, hogy a vadvédelmi tisztek felhatalmazást kaptak arra, hogy "eltávolítsák" a krokodilt a területről, amint megtalálják azt és megismételte a kormány korábbi figyelmeztetését. 

Olyan helyen élünk, ahol krokodilok foglalják el a vízi élőhelyeket... ez csak egy emlékeztető arra, hogy maradjunk távol a víztől.

A sósvízi krokodilok Ausztrália északi peremén - a nyugat-ausztráliai Broome-tól a queenslandi Gladstone-ig - mindenütt megtalálhatók. A krokodilok a kihalás szélére kerültek a hetvenes években, de a vadászat 1970-es betiltása óta a számuk újra emelkedő tendenciát mutat. A statisztikák szerint jelenleg mintegy 100 000 sósvízi krokodil él Ausztrália északi peremén, több mint bárhol máshol a világon. A támadások azonban ritkák.

Az elmúlt egy évben két krokodiltámadás történt a környéken - januárban egy kilencéves fiú sérült meg úszás közben a Kakadu Nemzeti Parkban, és októberben egy farmer harapással menekült meg a fenevad állkapcsa elől. Tavaly júliusban is brutális krokodiltámadás történt Ausztráliában, amikor háromszor rántott a mélybe egy nőt a krokodil

2018 óta azonban nem volt halálos kimenetelű krokodiltámadás. 

Korábban Erica Gibson főtörzsőrmester azt mondta az ABC Newsnak, hogy egy fekete krokodilt láttak a környéken - írja a BBC.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről