Kutyája miatt került életveszélybe egy férfi Angliában - videó

Vágólapra másolva!
Egy férfi a viharos tengerbe ugrott, hogy megmentse a kutyáját, de kis híján mindketten meghaltak a hatalmas hullámok miatt. A vízimentők gyorsaságának köszönhetik életüket.
Vágólapra másolva!

A norfolki vízimentők szombat reggel kaptak egy bejelentést, hogy egy férfi és kutyája bajba kerültek és az erős hullámok a partfalhoz közel dobálják őket. A 33 éves Curtis Johnson nem hezitált, amikor Rex nevű kutyája bajba került.

A kutya, sétáltatás közben leugrott partfalról, egyenesen a viharos tengerbe.

A férfi utána ugrott, hogy kimentse Rexet. Csak a vízimentők gyorsaságának köszönhetik életüket. A percek alatt megérkező mentőcsapat mentőgyűrűt dobtak Johnson és kutyája köré, de mielőtt sikerült kihúzni őket többször is víz alá merültek. A férfit és a kutyát sokadik próbálkozásra sikerült csak felhúzni a mentőcsónakra. Az eset után Johnson elmondta, hogy nem ismerte a környéket és rövid időre elengedte a kutyáját a pórázról. Rex ezután váratlanul átugrott a partfalon és a vízbe esett. 

Csak arra tudok gondolni, hogy Rex azt hitte, ez olyan hely, mint az egyik helyi tengerparti sétálóhelyünk, ahol a partfal és a tenger egyforma magas. Ezért került bajba.....Olyan óvatosan mentem be a vízbe, amennyire csak tudtam és eljutottam Rexhez, azonban egyértelmű volt, hogy nem lesz könnyű kijutni

 - mondta. 

A helyzet gyorsan eldurvult, amikor Johnson rájött, hogy nem tudnak kijutni a partra. Az egyik vízimentő elmondta, hogy könnyen rosszul végződhetett volna azt eset- írja a Sky News.

Egy horgász felvette a mentést, amint a férfi a kutyájába kapaszkodik és próbálnak a víz felszínén maradni:

Korábban írtunk már olyan esetről, amikor egy kutya miatt került bajba a kutyagazdi, tegnap arról írtunk, hogy felgyújtotta a házat a kutya az éjszaka közepén. Július elején pedig arról írtunk, hogy egy férfi a halálos veszélybe került kutyáját akarta megmenteni, de ő is meghalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről