Lakatlan szigetre menekült egy kutya a tűzijáték elől, két nap után találták meg

Vágólapra másolva!
Tűzijátéktól megrémült kutya szökött meg Kaliforniában, és a víztől való félelme ellenére elúszott egy San Francisco-öböl menti szigetre. Az állat két napot töltött étlen és szomjan a szigeten, mire megtalálták.
Vágólapra másolva!

Eilani, egy 8 hónapos goldendoodle a Redwood City-i kikötőben tartott július 4-i ünnepségen tűzijáték során szökött meg. Eilani megijedt a hangos durrogásoktól és egy öbölbe menekült, és annak ellenére, hogy fél a víztől, elúszott a kikötőtől nem messze található Bair-szigetre. Itt két éjszakát töltött teljesen magára maradva.

A gazdák a kutya keresésére indultak, de aznap nem jártak sikerrel - írj az USA Today.

Két nappal később egy kenus épp a szigetek felé evezett, amikor meghallotta a kutya ugatását.

Először azt hitte, hogy prérifarkas, aztán egyszer csak észrevette a kutyát.

A Bair-sziget elhagyatott, nincs élelem, víz vagy menedék a kutya számára, és a napokban óriási hőség is tombolt a területen, így tudta hogy segítenie kell a kutyának. Közelebb evezett a parthoz, és szólongatni kezdte a kutyát. A hatalmas sár ellenére a kutya valahogy odament a szólításra.

Miután a férfinak sikerült kimenteni a kutyát a szigetről, az állatnak élelmet és vizet adtak, majd állatkórházba szállították. A Yahoo szerint ezután pedig fotókat készítettek Eilaniról, és felvették a kapcsolatot az állatvédő egyesületekkel, akik segítségévek két órával később sikerült megtalálni a kutyus gazdáit.

Az Origo korábban arról számolt be, hogy nagyszabású állatmentés történt Connecticutban is. 14 kölyökkutyát mentettek meg egy közúti balesetet követően, miután az állatokat szállító jármű egy közműpóznánk ütközött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!