Bezárt Las Vegas ikonikus szállodája és kaszinója

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i Mirage 35 év után bezárta kapuit, hogy helyet adjon a Hard Rock új Guitar szállodájának. A Hard Rock belépése új versenytársat jelent majd a környék szállodáinak, de addig is, a Hard Rock bezárásából profitálhatnak a közeli hotelek és kaszinók.
Vágólapra másolva!

Las Vegas hatalmas vonzerővel rendelkezik, ha valaki a szórakozásra vágyik, szereti a sportot vagy a szerencsejátékot. A Mirage 35 év után bezárta kapuit, hogy helyet adjon a Hard Rock új Guitar hoteljének. Az MGM Resorts a hírek szerint több mint 1 milliárd dollárért adta el Las Vegas ikonikus szállodáját, az 1989-ben megnyílt Mirage Hotelt és kaszinót. A Hard Rock International elnöke, Jim Allen elmondta, hogy

jó előérzete van a legendás üdülőhely átalakításával kapcsolatban.

The Mirage Hotel & Casino Closes In Las Vegas
A Mirage Las Vegasban Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Amikor Steve és Elaine Wynn 1989 decemberében megnyitotta a Mirage-t, az nemcsak Las Vegast változtatta meg, hanem azt is, ahogy az emberek a szerencsejátékra tekintenek. Igazi célponttá vált

- mondta Allen. A Mirage 1989-es nyitását követő évtizedben Amerika leggyorsabb ütemben növekvő városa lett Las Vegas. Így a Mirage-t katalizátornak nevezni enyhe kifejezés lenne. Sok tematikus üdülőhely követte a Mirage példáját, de az Excalibur, a Luxor és a New York-New York ma már főként a kevesebbet költő látogatókat és a családokat célozza. 

A beruházó szerint a jövő a luxusé, aminek a kulcsa a felső kategóriás éttermekben, a gazdagokhoz méltó szórakozásban és a magas árú sportcsomagokban rejlik. A Hard Rock Internationalnek pedig rengeteg tapasztalata van mindezek biztosításában Floridában, Atlantic Cityben, New Jerseyben, New Yorkban és a világ számos országában is bizonyítottak.

A Mirage szerdán végleg bezárt és 3000 alkalmazott veszítette el az állását. 

Allen a CNBC-nek elmondta, reméli, hogy sok kirúgott alkalmazottak újra fel tudja majd venni, amikor az új üdülőközpont megnyitja kapuit. A vállalat azonban csak 2027 tavaszán tervezi az újranyitást - írja a CNBC.

A Mirage helyén nyitó Guitar hotel így fog kinézni:

Korábban arról is beszámoltunk, hogy végleg bezárt Las Vegas leghíresebb kaszinója, a Tropicana is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!