Megtámadtak egy stewardesst, mégis ő kerülhet börtönbe

Fotó: Fábián Eszter
Vágólapra másolva!
A 28 éves Tori Towey-t börtönbe zárhatják Dubaiban, miután állítólagos támadás áldozata lett otthonában. A nőt alkoholfogyasztás és öngyilkossági kísérlet vádja miatt zárhatják be.
Vágólapra másolva!

Egy légiutas-kísérőt börtönbe zárhatnak Dubajban, miután állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, mert férje megverte. Az írországból származó Tori Toweyt (28) azzal vádolják, hogy megsértette a muszlim ország szigorú törvényeit, noha állítólag támadás áldozata lett. A Sinn Fein párt vezetője, Mary Lou McDonald kedden azonosította Towey férjét, mint feltételezett elkövetőt, és kijelentette, hogy a nő „a legdurvább családon belüli erőszak” áldozata - számolt be a Mirror.

Emberi jogi aktivisták arról számoltak be, hogy súlyos zúzódások és egyéb sérülések miatt kórházi kezelésben részesült a közel-keleti országban. Ezután öngyilkossági kísérlettel és alkoholfogyasztással vádolták meg. Tori hosszú távú börtönbüntetésre számíthat Dubajban, egy olyan börtönben amely az "emberi jogi visszaélésekről és kínzásokról" híres. 

Az aktivisták most felszólították a dublini kormányt, hogy lépjen közbe, és küzdjön a vádak ejtéséért.

image

Megdöbbentő képek jelentek meg az interneten, amelyeken Tori súlyos zúzódásokkal a karján látható. Radha Stirling, a Detained in Dubai vezetője azt mondta az Irish Mirrornak : "Torit haza kell vinnünk." A Dublin Institute of  Technology elvégzése után Tori tavaly áprilisban Dubajba költözött, hogy csatlakozzon az Emirates Airlineshoz.  Radha Stirling szerint Tori az állítólagos támadásokat követően megpróbálta elhagyni Dubajt.

Stirling a következőket ismertette: "Arra emlékszik, hogy a mentőszolgálat és a rendőrség felébresztette. Bevitték az Al Barsha rendőrőrsre, és több órán át bent tartották. Édesanyja pedig könyörgött az ír konzulátuson, de segítség hiányában inkább felszállt egy Dubajba tartó járatra.

Tori megbeszélte, hogy hazarepül Írországba, de amikor megérkezett a repülőtérre, közölték vele, hogy beutazási tilalom van érvényben. Elment a rendőrségre, ahol biztosították arról, hogy feloldják az utazási tilalmat, de ez nem történt meg. Tori tapasztalatai egészen szörnyűek, de még mindig szerencsés, hogy életben van.

Simon Harris az ír miniszterelnök megfogadta, hogy "beavatkozik, és megnézi, hogyan tudnak támogatni egy ír állampolgárt" a "legborzasztóbb körülmények között". Mary Lou McDonald, a Sinn Fein párt ellenzéki vezetője, miután beszélt Torival, felvetette a szomorú esetet, és tájékoztatta az ír nemzeti parlamentet, hogy a légiutas-kísérő útlevelét „megsemmisítették”, és vele szemben „utazási tilalmat rendeltek el”.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről