A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Amerikai tankok indulnak a fehérorosz határhoz, valami készül

Vágólapra másolva!
Lengyelország amerikai és koreai tankokat visz a fehérorosz határhoz, amivel egy új hadosztályt állít fel. A határt összesen 17 ezer katona fogja védeni.
Vágólapra másolva!

Lengyelország új hadosztályt kezdett el kiépíteni a fehérorosz határon, ami főleg amerikai és koreai tankokból áll majd. 

Az első légió gyalogoshadosztály létrehozása folyamatban van. A hadosztály egyik dandárja a fehérorosz határon, Bialystokban állomásozik”

– mondta a lengyel védelmi miniszter, Vladislav Kosinyak-kamysh. Hozzátette, hogy a hadosztálybevetése az észak-atlanti szövetség keleti szárnyának segítség. Az egységben több fajta dél-koreai, és amerikai Abrams tankok lesznek. 

Képünk illusztráció 
Fotó: AFP/Jack Guez

Korábban a védelmi miniszter azt mondta, hogy hadműveletet indítanak a fehérorosz határ védelmére, amiben 17 ezer katona vesz részt. Ebből 8 ezer a határon állomásozik, további 9 ezer pedig tartalékban várakozik – írja a Lentra.ru

Ahogy korábban megírtuk, Lengyelország fontolgatja Kijev javaslatát a lengyel terület felé tartó orosz rakéták lelövésére, amíg azok még Ukrajna légterében vannak. A javaslatot beépítették abba a biztonsági együttműködési megállapodásba, amelyet Volodimir Zelenszkij és Donald Tusk lengyel miniszterelnök írt alá Varsóban. Ukrajna elnöke kijelentette, hogy "bízik benne", hogy a megállapodást gyorsan végrehajtják, bár Lengyelország konzultál NATO-szövetségeseivel, mielőtt megpróbálna lelőni bármilyen orosz rakétát. "Ebben a szakaszban ez egy ötlet. A megállapodásunk azt mondta, hogy megvizsgáljuk ezt az ötletet"- mondta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter Washingtonban az American Enterprise Institute-nak. Sikorski megerősítette, hogy a Szentpétervár térségéből ukrán célpontok felé kilőtt orosz rakéták korábban mintegy 40 másodpercre behatoltak a lengyel légtérbe, mielőtt célpontjaik felé fordultak volna.

Wieslaw Kukula, Lengyelország fegyveres erőinek vezérkari főnöke pár hete kijelentette, hogy az ország katonáinak fel kell készülniük egy teljes körű konfliktusra, ezért Varsó növeli a csapatai számát az orosz és fehérorosz határnál.

Mint ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, Andrzej Duda lengyel államfő áprilisban a többi között a taktikai atomfegyverek külföldi telepítését lehetővé tevő NATO-programról (Nuclear Sharing) beszélt egy interjúban. 

Úgy fogalmazott: Oroszország egyre nagyobb mértékben militarizálja a Lengyelországgal szomszédos Kalinyingrádi megyét, és az utóbbi időben atomfegyvert telepített Fehéroroszországba is. 

Már július elején az orosz határnál volt az amerikai hadsereg, egy felderítő drónt észleltek a kalinyingrádi régió határa közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!