Le akarják rombolni Anglia legrosszabbnak nevezett városát

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság legrosszabbnak nevezett tengerparti városa drámai változásra készül, mivel a látogatók szerint le kell rombolni. A korábban festői brit tengerparti város lakói remélik, hogy a kisváros sorsa hamarosan jobbra fordul a megújulási terveknek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Egy viktoriánus tengerparti város hírnevének helyreállításáért küzdenek a helyi lakosok. A walesi város egykor pompás turisztikai központ volt, ahová egész évben özönlöttek a nyaralók, hogy élvezzék a homokos tengerpartot és a hagyományos tengerparti látványosságokat. 

Az észak-walesi partvidéken fekvő Rhyl egykor hosszú mólóval, mesterséges csónakázó tóval, vidámparkkal és kisvasúttal is büszkélkedhetett. 

Az utóbbi időben azonban hírneve számos csapást szenvedett, az emberek megosztották elmarasztaló kritikáikat. Egy elborzadt látogató idén februárban megosztotta érzéseit, és tényleg nem fogta vissza magát. Elmondta, hogy a gyermekeit vitte oda látogatóba, mivel Walesből származik, de 20 perc után úgy távozott, hogy "szégyellte", hogy ez az országa része. 

Undorító, mocskos hely. Úgy éreztem, mintha savval akarnám fertőtleníteni a kezemet, miután odamentem

- dühöngött a Tripadvisoron. 

Homokos tengerpart Rhylben.
Fotó: AFP / Paul ELLIS / AFP

Egy másik ezt írta:

Nem tudom megérteni, miért megy oda bárki nyaralni, ez a legrosszabb hely, ahol valaha voltam. Az egész helyet le kell rombolni és újjáépíteni, a kávézókban nem kockáztatnám az egészségemet, hogy ott egyek, és a szőnyegek is úgy néztek ki, mint valami az 50-es évekből. Abszolút hitvány.

Nem ő az egyetlen, aki lehordta a várost, mások szemétdombnak, lehangolónak és szégyennek nevezték. Rhyl tavaly az Egyesült Királyság legrosszabb tengerparti városa lett.

A hetvenes években a népszerűség csökkenéséért a szervezett üdülés megjelenését hibáztatták, mivel a brit nyaralók és a helyiek az egzotikusabb helyek miatt külföldre áramlottak. 

Kiemelték továbbá a híres viktoriánus móló és pavilon bezárását ugyanebben az időben. Bezárták a helyi bevásárlóközpontot, a múzeumot és a könyvtárat is, valamint a tengerparti vidámpark is megszűnt. Novemberben bejelentették, hogy a SeaQuarium, amely évente 80 000 látogatót vonzott, végleg bezár. 

A város megújítását célzó beruházás is kudarcot vallott.

Decemberben a viharok megrongálták a 2019-ben megnyitott SC2 vízipark tetejét. Most megerősítették, hogy az aquapark idén nem nyitja ki újra kapuit, újabb csapást mérve a tengerparti üdülőhelyre. A Rhyl Airshow-t is törölték az idei évre - írta a Mirror.

Azonban még mindig vannak okok a látogatásra - többek között egy gyönyörű homokos strand, szórakozóhelyek és egy népszerű mozi. Nemzeti láncok is építettek új szállodákat, és a Pro Kite Surfing, amely az egész Egyesült Királyságból vonzza a kite-szörfösöket, befektetett a Kite Surf Caféba.

Rhyl belvárosa.
Fotó: AFP / Oli SCARFF / AFP

Jason McLellan helyi tanácsos tavaly is bizakodó maradt a várossal és annak vonzerejével kapcsolatban: 

Rhyl még mindig turisztikai célpont. Ha az ember kinéz az irodám ablakán, láthatja a Rhyl Pavilion Theatre-t, az 1891-es színházat, amely sok látogatót vonz oda. Rhylben több nemzeti üzletlánc is befektetett a magánszektorból, és van egy rendezvénycsarnokunk is, amelyet nyáron használnak, és amely embereket vonz. Egyre több rendezvényt tartunk. A következő kihívásunk a városközpont és annak megújítása lesz. 

A Tripadvisoron a várost elítélők mellett a közelmúltban pozitívabb értékelések is megjelentek. Egyikük azt írta: 

Rhylben minden megvan... nagyszerű hely. Egy szép, tiszta, kutyabarát strand fogadja Önt. A gyerekek nagyon jól érezték magukat a tengerben és kagylót gyűjtöttek.

Korábban arról is írtunk, hogy Angliában van egy város, amit mindenki a rossz híréről ismer. Az utcákon félelmetes külsejű, züllött emberek járkálnak, a hajléktalanok pedig még egymást is kirabolják. Egy utazó influenszer nemrég meglátogatta a várost, hogy meggyőződjön róla, valóban igazak-e a hírek, melyek szerint Anglia-szerte itt a legrosszabb a közbiztonság.

Beszámoltunk arról is, hogy 2018-ban London lett Európa egyik legveszélyesebb városa. A brit főváros megelőzte New Yorkot a gyilkosságok számában, csak 2018 nyaráig 12%-os növekedést mutatott az emberölések száma. A márciusig tartó időszakban, tehát alig 3 hónap alatt pedig több mint 40 ezer késes támadást követtek el.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!