Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Több embert letartóztattak a halálos indiai tülekedés miatt

Vágólapra másolva!
Hat embert őrizetbe vett az indiai rendőrség, miután az északi Uttar Prades államban tartott hindu vallási rendezvényen több mint 121 embert taposott agyon a tömeg.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, pánik tört ki egy vallási szertartáson Indiában, agyontaposták egymást a hívek.

A pánik helyi beszámolók szerint akkor tört ki, amikor a Síva isten tiszteletére rendezett szertartásról távozni készült a tömeg. Az emberek egymást taposva igyekeztek elhagyni a helyszínt egy csatorna fölé épített úton, de rengetegen elestek, és a mélybe zuhantak.

Embertömegben megsebesült nőt ápolnak az észak-indiai Uttar Prades állam Háthrasz körzetének egyik kórházában 2024. július 3-án. Fotó: MTI/AP/Manodzs Aligadi

A vallási eseményen 250 ezer ember gyűlt össze, de csak negyven rendőr vigyázott a biztonságra. 

Az indiai hírügynökség rendőrségi információkra hivatkozva azt írta, hogy a tömegbalesetben a túlzsúfoltság fontos szerepet játszott. Indiában nem ritkák a halálos kimenetelű tülekedések a hindu ünnepeken. Ilyenkor nagy tömegek gyűlnek össze viszonylag kis területeken, a szervezők pedig nem mindig fordítanak elég figyelmet az infrastruktúra kiépítésére vagy a biztonsági intézkedésekre.

2016-ban történt hasonló eset, amiről beszámoltunk. Akkor 24 embert halt meg egy hindu ceremónián kitört pánik miatt India északi részén. 2022-ben pedig zarándokok taposták halálra egymást egy indiai kegyhelynél, legkevesebb 12-en életüket vesztették, 14-en pedig megsérültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről