Lezuhant egy helikopter Balin, többen megsérültek - videó

Helicopter crashes into rocks in Bali
Lezuhant egy helikopter Balin, többen megsérültek.
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Bali szigetén, miután belegabalyodott egy sárkányrepülő zsinórjába. A jármű fedélzetén tartózkodó két ausztrál és három indonéz állampolgár túlélte a balesetet, de közülük többet kórházba szállítottak - közölték a sziget hatóságai pénteken.
Vágólapra másolva!

A PT. Whitesky Aviation légitársaság tulajdonában álló, Bell 505 Jet Ranger X típusú helikopter Bali déli tengerpartján, Petacu faluban zuhant le - írta közleményében az indonéz közlekedési minisztérium.

Az indonéz katasztrófavédelem által közzétett fotókon a helikopter öt emberrel - a legénység tagjaival és az utasokkal - a fedélzetén látható egy mészkőszirtre zuhanva.

Helicopter crashes into rocks in Bali
Lezuhant egy helikopter Balin, többen megsérültek
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Minden áldozatot sikerült biztonságban kimenekíteni

- írta közleményben a katasztrófavédelem. 

Három embert kórházba szállítottak további ellátásra.

A 270 milliós lakosságú, több mint 17 ezer szigetből álló Indonéziát az elmúlt években számos közlekedési baleset sújtotta, beleértve a repülőgép-baleseteket és a kompbaleseteket is.

Egy hete Hawaii szigetén zuhant le egy helikopter, akkor egy ember meghalt. Lezuhant egy helikopter a délkelet-kínai Csianghszi tartományban is, és a fedélzeten tartózkodó három ember eltűnt. 

Májusban lezuhant az iráni elnököt szállító helikopter is, az iráni külügyminiszter is a fedélzeten volt. Mindannyian meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!