Lezuhant egy kisrepülőgép Észak-Karolinában, hárman meghaltak

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Észak-Karolina nyugati részén - közölték hétfőn a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A McDowell megyei katasztrófavédelem közleményben tudatta, hogy a mentőszolgálat munkatársai, akik egy eltűnt kisrepülőgépről szóló bejelentésre reagáltak, megtalálták a lezuhant gépet a Rutherford megyei határ közelében. 

McDowell megye tisztviselői később megerősítették a lezuhant repülőgép három halálos áldozatát. 

Három ember volt az egymotoros Cessna 182-es repülőgép fedélzetén, amikor az lezuhant a hegyekben Rutherfordton közelében.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) vizsgálatot indított az ügyben. 

A Tennessee állambeli Mountain Cityből induló és a Rutherford megyei repülőtérre tartó gép vasárnap zuhant le, és a roncsokat hétfőn találták meg.

Az NTSB egy nyomozója a helyszínre utazott, hogy megvizsgálja a roncsokat. Az ügynökség várhatóan 30 napon belül kiad egy előzetes jelentést a vizsgálat kezdeti szakaszáról, bár a végleges jelentés, amely tartalmazza a valószínűsíthető okokat és a hozzájáruló tényezőket, várhatóan egy-két év múlva várható - írta az ABC.

Az Egyesült Államokban gyakoriak a kisrepülőgép-balesetek

Márciusban Tennessee államban zuhant le egy kisrepülőgép, miután kényszerleszállást próbált meg végrehajtani egy autópálya közelében. Több ember meghalt. 

A szerencsétlenség ellenére az autópályán közlekedő járműveknek és sofőrjeiknek nem esett bántódása, és a környező épületekben sem okozott kárt a lezuhanó repülő.

Májusban szintén Tennessee államban, Franklin közelében zuhant le egy kisgép, ekkor hárman haltak meg. A gép körülbelül 800 méter hosszúságban felszántotta a területet, ahová zuhant. A gép szétesett darabokra a levegőben.

Egy hete lezuhant egy repülőgép New York állam északi részén is. A gép Nyugat-Virginiába tartott, hogy ott üzemanyagot tankoljon, de út közben lezuhant. A gépen egy héttagú család utazott, öten meghaltak a balesetben.

Halálos repülőgép-baleset történt Kaliforniában is a múlt hónap közepén. Először azt gondolták, hogy csak késik, később azonban megtalálták a roncsokat. A baleset következtében ketten meghaltak.

Korábban arról is írtunk, hogy egy ember meghalt, amikor egy kisrepülőgép lezuhant egy közép-indianai repülőtér közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről