Többen meghaltak Alabamában fegyveres támadásokban

Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt egy lövöldözésben egy birminghami szórakozóhelyen szombaton késő este. Egy korábbi lövöldözésnek - amely egy ház előtt történt a városban - pedig három ember, köztük egy kisgyerek lett az áldozata - közölte az alabamai rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrökhöz helyi idő szerint nem sokkal este 11 óra után érkezett a bejelentés, hogy több embert meglőttek egy éjszakai klub előtt - közölte a birminghami rendőrkapitányság tisztje.

A birminghami tűzoltók és mentők egy embert holtan találtak egy járdán a szórakozóhely közelében. Két nőt a klubban halottnak nyilvánítottak 

- idézte a The Guardian. a rendőrtisztet.
 

Egy második férfit a birminghami Alabama Egyetem kórházában nyilvánítottak halottnak, ahol legalább kilenc további áldozatot kezelnek lőtt sebekkel - fejtette ki a tiszt.

A nyomozók szerint egy gyanúsított az utcáról adott le lövéseket a szórakozóhelyre. A szövetségi bűnüldöző hatóságok és a birminghami rendőrség együttesen indított nyomozást.

A rendőrtiszt elmondta azt is, hogy a rendőrség helyi idő szerint 17 óra 20 perc körül egy járműbalesetről szóló bejelentésre is reagált Birminghamban.  A rendőrök egy olyan autót találtak egy ház udvarán, amelybe belelőttek.

A járműben egy férfi, egy nő és egy öt év körüli kisfiú tartózkodott, akik lőtt sebeket szenvedtek. A birminghami tűzoltók és mentők mindhármukat a helyszínen halottnak nyilvánították.

A nyomozók úgy vélik, hogy az áldozatok célzott támadás áldozatai voltak, és az incidenst követően a gyanúsított egy járművel elmenekült a helyszínről. A rendőrség arra kérte a helyieket, hogy a térfigyelő kameráik által rögzített felvételekkel segítség a rendőrség munkáját - írja a Guardian. 

Lapunk négy nappal ezelőtt arról számolt be, hogy Kaliforniában is történt halálos lövöldözés. Akkor három ember halt meg Alameda városában, a gyanúsítottat őrizetbe vették. Azt megelőzően pedig a Yellowstone Nemzeti Parkban történt lövöldözés, ahol a gyanúsított tömegmészárlást akart végrehajtani. Az elkövetőt lelőtték.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről