A magyargyűlölő Manfred Webernek hálálkodott Ursula von der Leyen

Vágólapra másolva!
Elképesztő reakciók a háborúpárti Von der Leyen újraválasztása után.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban írtunk már, titkos szavazáson döntöttek az Európai Parlament képviselői arról, hogy Ursula von der Leyen maradjon-e az Európai Bizottság elnöke. Esélyeit semmiképp sem javította, hogy őt és a Bizottságot éppen szerdán marasztalta el az Európai Bíróság, a Covid-vakcinák körüli beszerzési botrány miatt. 

Most mégis megszavazta a baloldali többség, többek között azért, mert támadta a magyar békemissziót, és megint kiállt a háború mellett.

Ursula von der Leyen szemmel láthatóan nagyon örült a győzelmének, és elsőként  a háborúpárti, magyar gyűlölő Manfred Webert kezdte el ölelgetni. A jelenet erre a linkre kattintva nézhető meg a 14:13:30 percnél.

ursulavonderleyen
Második ciklusát kezdheti meg.
Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Roberta Metsola, az Európai Parlament nemrégiben újraválasztott elnöke is gratulált neki. Az alábbi fotón azt látszódik, hogyan rajongják körbe.

Ursula von der Leyen reelected European Commission president
Fotó: Anadolu via AFP

Manfred Weber a beszédében Orbán Viktor és Marine Le Pen ellen hergelt

Arról is írtunk, hogy von der Leyen beszéde után Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője szólalt fel, aki szinte védelmébe vette von der Leyent. Orbán Viktort és Marine Le Pent támadta.

A titkos szavazáson az Európai Néppárt frakciójának politikusa 401 igen szavazatot szerzett, 284-en nemmel szavaztak, 15-en tartózkodtak. Újraválasztásához a 720 tagú testület abszolút többségére, vagyis legkevesebb 361 képviselő szavazatára volt szükség.

Tehát a háborúpárti Leyen folytathatja munkáját.

leyen, weber
Itt ölelgette meg Weber. Fotó: képernyőkép

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!