Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Matteo Salvini: Dolgozunk a patrióták európai csoportján

Fotó: HírTV
Vágólapra másolva!
Dolgozunk a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor javaslatán egy európai patrióta pártcsoport létrehozása érdekében - válaszolta Matteo Salvini újságírók kérdésére kedden.
Vágólapra másolva!

A Liga olasz jobboldali párt vezetője röviden így reagált a sajtó képviselőinek egy Rómában rendezett gazdasági találkozó alkalmával. "Dolgozunk rajta" - válaszolta Matteo Salvini arra a kérdésre, hogy fennáll-e a lehetősége, hogy a Liga európai parlamenti képviselői csatlakoznak az Orbán Viktor által kezdeményezett Patrióták Európáért csoporthoz.

Matteo Salvini At The Polling Station To Vote For The 2024 European Parliament Election
Matteo Salvini
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessandro Bremec/NurPhoto

Korábban Matteo Salvini üdvözölte az európai frakció kezdeményezését "az európai cselezésekkel és Ursula von der Leyennel szemben".

 

A Liga évek óta dolgozik annak érdekében, hogy minél több pártot be tudjon vonni egy más Európa megépítésébe, a baloldal nélkül (...), olyanokat, amelyek nem hajlandóak támogatni Ursula von der Leyent. Minél jobban bővíteni akarjuk egy erős, patrióta, összetartó és a kerülőutakat ellenző csoport körvonalait

 - jegyezte be Matteo Salvini közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnökének vasárnapi találkozóját követően.

Az FPÖ, a Liga régi szövetségese, és az olasz jobboldali párt szoros kapcsolatban áll a portugál Chegával, mely már belépett a Patrióták Európáért formációba.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről