A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elpusztult egy Ukrajnából kimentett medve Skóciában

Vágólapra másolva!
Egy 12 éves, ázsiai fekete medvét mentettek ki két évvel ezelőtt egy ukrajnai falúból. Az állat először Belgiumba került, majd onnan vitték egy skóciai állatkertbe. Az állaton a napokban vizsgálatokat akartak végezni, ezért elaltatták. A medve azonban már nem ébredt fel többet.
Vágólapra másolva!

A skóciai West Calderben lévő Five Sisters állatkertbe került a Yampil nevű, 12 éves ázsiai fekete medve, miután ukrán katonák megtalálták Ukrajnában, egy Donyeck megyei faluban 2022-ben. Az állatkertben 200 állat volt, és csak kevés élte túl, hogy egy belgiumi mentőközpontba vitték őket. 

Romain Pizzi, az állatkert szakállatorvosa úgy nyilatkozott, hogy a medve egészséges volt, de az ilyen traumán átesett állatoknál rengeteg olyan tényező lehet, ami hatással van az egészségre. 

Elmondása szerint Yampilt azért altatták el, hogy vizsgálatokat végezzenek rajta az egészségügyi problémái miatt, azonban nem élte túl az altatást. 

Hozzátette, hogy az állatok esetében az altatás, bódítás mindig kockázatos - írja a Sky News

Az állatorvos bevallása szerint az állatkert dolgozóit mélyen érintette a medve elpusztulása, szinte teljesen összetörtek. 

Ahogy korábban megírtuk, júliusban egy medvét gázolt el egy motoros Szlovákiában

Nagy volt a rémület a marosvásárhelyi állatkertben július 4-én, ugyanis csütörtök hajnal egy medve széttépte az állatkert egyik őzét. A hatóságok csapdát állítottak fel a medve elfogására, a vadállatot végül kilőtték.

A magyar határhoz is egyre közelebb merészkednek a medvék. Pár napja beszámoltunk arról, hogy újra medvenyomokat találtak a Bükkben. A felhívás szerint a Morgó-gödör közelében láttak medve és bocs nyomokat. A medve a bocsokkal együtt még veszélyesebb, hiszen kicsinyeit védi és minden esetben a közelükben tartózkodik. A Bükki Nemzeti Parkban egy magányos medvéről tettek bejelentést májusban is, de azt sem lehet kizárni, hogy egy hárombocsos anyamedve is van a vármegyében.

Május közepén a Bükk-vidék középső részén, Cserépfalu közelében láttak medvét. A Bükkben járó medve több napon is feltűnt a vadkamerák felvételein.

Júniusban a predeali Neurológiai Szanatórium medencéjében fürdött egy anyamedve és két bocsa. A szemtanúk biztonságos távolságból filmezték, amint az anyamedve fürdik a bocsokkal.

Hogy mit érdemes tenni/nem tenni medvetámadás esetén, arról itt írtunk korábban.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!