A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Medve támadt egy turistára Olaszországban

Vágólapra másolva!
Erdőben sétáló francia turistát támadott meg egy medve kedden reggel Olaszország északi részén, Trentino megyében - számoltak be róla a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A 43 éves francia férfi Naroncolo település környékén túrázott, amikor a medve rátámadt. A férfit, akinek kar- és lábsérülései nem életveszélyesek, helikopterrel szállították a trentói Santa Chiara kórházba.

A helyszínen az erdészet munkatársai próbálják megtalálni a támadó medvét.

Trentino megyében 2021-ben mintegy száz medve élt az olasz mezőgazdasági minisztérium adatai szerint. A tartományba 1996 és 2004 között megvalósult medve-újratelepítési terv alapján 50 példányt akartak betelepíteni, de a populáció azóta megduplázódott.

Tavaly áprilisban egy 26 éves olasz kocogót ölt meg egy medve Trentinóban. Korábban ilyen halálos medvetámadásra nem volt példa. A futóra támadt nőstény medvét a történtek után elválasztották bocsaitól, és ketrecbe zárták

Állatvédők ismételt felszólításai nyomán az olasz hatóságok idén májusban jelentették be, hogy a Gaia néven is ismert, JJ4 jelölésű nőstény barnamedvét egy németországi medveotthonban helyezik el.

Egy, a helyi hatóságok által márciusban elfogadott, de még a megyei közgyűlés jóváhagyásra váró jogszabály idén és jövőre 8-8 "problémás" medve kilövését engedélyezné Trentinóban

Az elmúlt hetekben többször láttak medvéket kölykeikkel a területen. 

Varignano di Arco és Mandrea településeken is láttak medvéket. Körülbelül tíz nappal ezelőtt egy medvét láttak kölykökkel Dro térségében is - írja a Repubblica.

Az Origón beszámoltunk róla korábban, hogy egy barnamedve rátámadt egy férfira és súlyosan megsebesítette azt egy amerikai nemzeti parkban is. A hatóságok később közölték, hogy a grizzlyt nem fogják elaltatni, mert valószínűsíthető, hogy az állat csak az egyik kölykét próbálta megvédeni.

Medve támadt két túrázóra Kanadában is a múlt hónapban, mindketten megsérültek.

2021-ben egy éhes medve követett hosszú időn át egy túrázót a parkban, de a férfinak, aki levideózta az esetet, sikerült elmenekülnie. A férfi nem futott el, hanem folyamatosan beszélt az állathoz, és lassan távolodott tőle, míg a medve végül feladta, és visszament az erdőbe. A futónál medveriasztó spray is volt, de nem kellett használnia.

Nem volt ilyen szerencséje egy montanai hegyi túravezetőnek, akit  szétmarcangolt egy grizzly medve a Yellowstone Nemzeti Parkban. A medve valószínűleg egy közeli jávorszarvastetemet védett a Yellowstone Nemzeti Parkban, ezért támadt rá a férfira. 

A legalább 190 kilós hím medvét később lelőtték, mert a támadást vizsgáló vadvédelmi dolgozókra is rátámadt.

Májusban arról is beszámoltunk, hogy egy németországi medveotthonba szállítják át Olaszországból azt a barnamedvét, amely tavaly áprilisban megölt egy kocogó fiatalt egy hegyi ösvényen Trentino tartományban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!