Michael Jackson egykori birtoka is veszélybe került a kaliforniai erdőtüzek miatt

Vágólapra másolva!
Erdőtüzek pusztítanak Santa Barbara megyében, így Michael Jackson Neverland birtoka veszélybe került.
Vágólapra másolva!

A Lake Fire egyike annak a több nagy erdőtűznek, amely jelenleg Kaliforniában ég. Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy hatalmas erdőtűz pusztít Kaliforniában, ahol házak és autók égtek le. A tűzoltók folytatják a küzdelmet Santa Barbara megyében is, ahol a Lake Fire a hétvégén már közel 19 000 hektáros területre terjedt ki. A tűz még mindig csak 8%-ban van körülhatárolva és jelenleg több mint 600 tűzoltó vesz részt az oltásban. 

A földi egységeken kívül 10 helikopter és számos repülőgép is segíti a folyamatban lévő oltási munkálatokat.

A tűzoltóknak nemcsak a rendkívül száraz körülményekkel kell megküzdeniük, hanem az extrém kánikulával is. Eddig egy épületben keletkezett kár és egy sérültről érkezett jelentés - közölte a helyi tűzoltóság közleménye. 

A gyorsan terjedő lángok által fenyegetett házak között van Michael Jackson egykori rezidenciája, a híres Neverland birtok, amely a Figueroa Mountain Road 5000-es tömbjében található. 

Az erdőtüzek miatt tízezreket kellett kitelepíteni otthonaikból  Fotó: MTI/AP/Noah Berger

Szombaton késő este evakuálási parancsot adtak ki a környék több útjára is. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a hatalmas tüzet, amely immár a második legnagyobb, amelyet Kaliforniából 2024 eleje óta jelentettek. A Thompson-tűz, amely jelenleg Butte megyében, Chico közelében tombol, több mint egy tucat házat gyújtott fel, míg a Basin-tűz Fresno közelében több mint 14 000 hektáron pusztít - írja a CBS. Arról is írtunk június közepén a pusztító erdőtüzek miatt rendkívüli állapotot hirdettek Új-Mexikóban.

Görögországban is tüzek tombolnak

Görögországban folyamatosan erdőtüzek pusztítanak. Júniusban tűzvész tombolt Athén határában, amelyet heves széllökések gerjesztettek; két települést kiürítettek a hatóságok, és felfüggesztették a forgalmat a görög főváros és a tőle 30 kilométerre délre fekvő Koropi között.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!