Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Itt a NATO váratlan bejelentése Ukrajnáról

Vágólapra másolva!
A NATO-országok megállapodtak abban, hogy 2025-ben 40 milliárd eurót különítenek el katonai segélyre Ukrajnának - jelentette az orosz sajtó a Reuters cikkére hivatkozva. Az észak-atlanti szövetség országainak vezetői várhatóan a július 9 és 11 között Washingtonban tartandó NATO-csúcstalálkozón hagyják jóvá hivatalosan az erre vonatkozó kötelezettségvállalást.
Vágólapra másolva!

A meduza.io által idézett Reuters cikkében emlékeztet: korábban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arra kérte a szövetségeseket, hogy vállaljanak hosszú távú kötelezettséget a Kijevnek nyújtott katonai segélyek fenntartására. 

A NATO-országok nem támogatták a javaslatot, de megállapodtak abban, hogy a szövetségesek hozzájárulását a jövőbeni csúcstalálkozókon felülvizsgálják

 - mondta egy diplomata a Reutersnek. Mint elmondta, megállapodtak abban is, hogy 2025-en belül két jelentést készítenek arról, hogy melyik ország és mit szállít Ukrajnának, ezzel növelve az átláthatóságot és rögzítve, hogy a NATO-országok hogyan osztják el a Kijevnek szánt segélykiadásokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről