A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Oroszország kemény válasza a japán szankciókra

Vágólapra másolva!
Az orosz külügyminisztérium bejelentette 13 japán állampolgár határozatlan idejű beutazási tilalmát az országba, válaszul a „folyamatban lévő szankciós intézkedésekre” az ország ellen.
Vágólapra másolva!

A beutazási tilalom alá esik többek között a Toyota Motor alapítójának dédunokája, Akio Toeda, a Toyota igazgatótanácsának vezetője, Akihiko Tanaka, a Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség elnöke, Akihiko Tanaka, Hiroshi Mikitani, a Rakuten Corporation alapítója (az e-kereskedelemmel foglalkozó és Japán egyik legnagyobb online kereskedelmi platformjának tulajdonosa) és több más vállalat vezetője - írja a Meduza.

Japán 2014-ben kezdett szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben a Krím annektálása után. A korlátozásokat 2022-ben szigorították, miután az orosz csapatok megkezdték az ukrajnai inváziót.

2023 májusában Japán további 17 személyre és 78 szervezetre - köztük az orosz Katonai-Technikai Együttműködés Szövetségi Szolgálatára, a Skoltechre, a Központi Kutatóintézetre és az Uráli Polgári Légiközlekedési Gyárra - terjesztette ki a szankciókat. 

2024 áprilisában az exporttilalom alá eső áruk listája szintén kibővült, és további 164 kategóriával bővült.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!