A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Forrnak az indulatok a párizsi olimpia botrányos megnyitója után

forrás: Magyar Nemzet. Borítókép:  Az utolsó vacsora című da Vinci-festmény drag queen paródiája (Forrás: Twitter/Képernyőfotó)
Vágólapra másolva!
Biztos jó ötlet volt ez a show? Csépányi Balázs véleménycikke a Magyar Nemzeten.
Vágólapra másolva!

Péntek este megnyitották Párizsban a XXXIII. nyári olimpiai játékokat. Már most forrnak az indulatok a finoman szólva is megosztó show-műsor után. Tudjuk, hogy a baloldal szemében mi itt, a jobboldalon nem értünk gyakorlatilag semmihez, a magaskultúrához meg végképp semmi közünk, hiszen mi bőgatyás, kurjongató pusztai nép vagyunk csupán. 

De azért, ami sok, az sok. A rendezők gyakorlatilag leöntötték az egész megnyitót egy rózsaszínű, LMBTQ-ideológiával vastagon átitatott Eurovíziós Dalfesztivál-feelinggel. Amiből természetesen nem maradhatott ki a kereszténység menetrendszerű gyalázása sem. Az est felháborító mélypontja Az utolsó vacsora című da Vinci-festmény drag queen paródiája volt. 

Meddig lehet még elmenni a kereszténység elleni hadjáratban?

Szerencsére vannak azért józan gondolkodású francia politikusok is. A Mandiner szúrta ki, hogy Marion Maréchal francia EP-képviselő közösségi oldalán megjegyezte, kikéri magának a látottakat:

Tisztában vagyok vele, hogy nem Franciaország, csak egy baloldali kisebbség nézőpontját tükrözik a show-ban látott elemek. Készek minden provokációra

Őszintén szólva, csak kapkodtuk a fejünket a megnyitó alatt, hiszen ennyi furcsa szerzetet egy helyen még nem láttunk. És mindezt a szabadság, egyenlőség testvériség jegyében. Próbáljunk meg ezen a rémálmon túllépni és a magyar sportolók sikeréért szorítani, hiszen ez a legfontosabb.

Csépányi Balázs véleménycikke a Magyar Nemzeten jelent meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!
CsépányiBalázsavatar
Szerző:Csépányi Balázs
Szerző:Csépányi Balázs