Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Belehalt egy alternatív pofozós kezelésbe egy cukorbeteg nő

Vágólapra másolva!
Egy 71 éves cukorbeteg nő meghalt, miután egy alternatív gyógyító által vezetett terápián abbahagyta az inzulin szedését. A műhely egy olyan terápiát népszerűsített, ahol a pácienseket többször megpofozzák vagy ők ütik meg magukat. Bíróság elé került a guru.
Vágólapra másolva!

A 71 éves Danielle Carr-Gomm egy guru által vezetett terápián vett részt az angliai Cleeve House-ban. A Paida Lajin néven ismert terápia arról ismert, hogy a pácienseket többször megpofozzák vagy ők ütik meg magukat, és ezzel próbálják a test öngyógyító mechanizmusait beindítani. A nő 2016 októberében vett részt egy terápián és emiatt abbahagyta az inzulin-kezelést. 

Danielle Carr-Gomm üvöltött a fájdalomtól, mielőtt meghalt a rendezvényen.

A gurut súlyos gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg. A férfi ártatlannak vallja magát. Duncan Atkinson ügyész elmondta az esküdtszéknek, hogy Danielle a tűktől való félelme miatt alternatív megoldást keresett az 1-es típusú cukorbetegségére. Az ügyész elmondta, hogy 

a terápián részt vevők aláírtak egy nyilatkozatot, amely szerint a gyakorlat nem orvosi kezelésre szolgál, 

ezután több napig böjtöltek és csak kínai teát ittak. Az ügyész szerint Danielle 2016. október 17-én, hétfőn elmondta a gurunak, hogy abbahagyta az inzulin szedését, amihez a guru gratulált neki. Az egyik résztvevő látta, hogy a nő kedden már hányt és szerdán Danielle már nem vett részt az üléseken. Látszott rajta, hogy fáradt és gyenge. A szemtanú hozzátette, hogy a nő az ágyán fekve sírt és üvöltött a fájdalomtól.

Az ügyész elmondta, hogy a nő állapota csütörtökön a kora reggeli órákban romlani kezdett, majd nem sokkal később meghalt.

Hozzátette, hogy amíg Danielle eszméleténél volt, orvosi ellátásban részesülhetett volna, beleértve az inzulin beadását és ez megmenthette volna az életét. Az ügyész beszélt arról is, hogy szerdán késő este pofonok hangja hallatszott a nő szobájából, miközben a guru vele volt. A tárgyalás folytatódik - írja a Sky.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Magyar Tudományos Akadémia úgy döntött, nem bánik többé kesztyűs kézzel az áltudományokkal. Arról is írtunk az Origón, hogy a mentősök is gyakran találkoznak olyan "népi gyógymódokkal", amik nemhogy nem segítenek, de még ártanak is a betegnek.

Nem minden esetben veszélyesek a házi gyógymódok, de érdemes olyanokkal kísérleteznünk, amiket tanulmányok is alátámasztottak, például itt egy speciális diéta, ami segít az ízületi fájdalmak és gyulladások kezelésében. Az egyik ilyen a mediterrán diéta, melyről köztudott, hogy segít csökkenteni a szervezetben lévő gyulladásokat, és az ezzel járó fájdalmakat. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről