Magát buktatta le egy amatőr bolti rabló

Vágólapra másolva!
9 év börtönre ítéltek egy fiatal észak-karolinai férfit, aki fegyverrel rabolt ki több üzletet, ezután pedig olyan fotókat posztolt magáról az interneten, melyeken ugyanezzel a fegyverrel pózol. Így a rendőröknek már nem okozott gondot azonosítani és elfogni őt.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Hasahn Riyardt Flowe-t egészen pontosan 117 hónapnyi börtönre, azaz több, mint 9 évre ítélte a bíróság, emellett még 3 év felfüggesztett büntetést is kaphat, miután szabadon engedték.

A férfi ugyanis tavaly két boltot is kirabolt, miközben fegyverrel fenyegette meg az eladót. 

Az első eset 2023 január 22-én reggel negyed 7 után néhány perccel történt. 

Flowe egy piros kendővel takarta arca alsó részét, kezében egy pisztollyal berontott az üzletbe, ahol rajta kívül csak egy eladó tartózkodott. Flowe vészjósló hangon közölte vele, hogy most szabadult a börtönből, és ha nem fogja be a száját, lelövi. 

Közben végig rászegezte a fegyvert, és követelte, hogy adja oda neki a kasszában lévő összes pénzt. 

A halálra rémült alkalmazott engedelmeskedett, mire a férfi elcsomagolta a pénzt, majd elmenekült a helyszínről.

A sikeres pénzszerzés után a férfi felbátorodott, néhány héttel később, február 8-án fél 7-kor újabb üzletet rabolt ki. Ugyanazzal a piros kendővel takarta az arcát, és ugyanazt a fegyver használta az eladó megfélemlítéséhez, mint a korábbi alkalommal.

Ez alkalommal is üres volt az üzlet, rajta kívül csak az eladó volt ott. Flowe ismét fegyvert rántott, az eladóra szegezte és pénzt követelt a kasszából. Ez esetben azonban felkészültebbnek tűnt az alkalmazott: esze ágában sem volt kinyitni a kasszát, ehelyett kimenekült a bolt hátsó ajtaján, ahogy meglátta a támadónál lévő fegyvert.

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
Illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Flowe ekkor egyedül próbálta megszerezni a kasszában lévő pénzt. Közben belépett egy vevő, aki megijedt és visszarohant a parkolóba, amikor meglátta, mi történik.

Mivel a kasszát nem tudta kinyitni, Flowe megragadta a táskát, amit a vevő otthagyott, és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök egy héten belül lecsaptak a férfira, az ugyanis megosztott néhány képet a közösségi oldalakon, amelyeken ugyanazzal a fegyverrel pózol, mint amit a bolti rablásokhoz használt.

2023 február 15-én letartóztatták, a házkutatás során pedig megtalálták és lefoglalták tőle a pisztolyt. Pár hónappal később vádat emeltek ellene rablás, erőszakos bűncselekmény és illegális fegyvertartás miatt, azóta pedig börtönbe került.

Forrás: People

Korábban egy budapesti férfi fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerboltot 2017 februárjában, ezt követően Moszkvába menekült, ahol 4 évvel később, 2021-ben fogták el.

Szintén fegyverrel rabolt ki egy férfi egy trafikot Budapesten 2019 január 6-án. Az 52 éves férfi korábban szerzett egy pisztolyt, öt darab tölténnyel együtt, majd részegen bement egy budapesti dohányboltba. Először kért egy doboz cigarettát, aztán közölte az eladóval, hogy fegyver van nála. Követelte a kasszában lévő pénzt, majd elővette a pisztolyt. Az eladó kivette a kasszában lévő 56 ezer forintot, majd elmenekült. A rabló elvette a pénzt, majd elmenekült. A rendőrség a férfit két nappal később elfogta.

Hasonló eset történt egy komáromi dohányboltban is 2020 júliusában, illetve néhány évvel ezelőtt Rákosmentén is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!