Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Így reagáltak az oroszok Orbán Viktor kijevi látogatására

Orbán Viktor Kijevben, ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir, OrbánViktor,
Orbán Viktor Kijevben.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár nyilatkozott az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökének ukrajnai tárgyalásával kapcsolatban. A kijevi megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.
Vágólapra másolva!

Az orosz lapok is kiemelt helyet biztosítottak Orbán Viktor kijevi látogatásának. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnöke a béke megteremtésének lehetőségéről tárgyalt Volodimir Zelenszkijjel.

A Kremlnek nincsenek elvárásai Orbán Viktor kijevi látogatásával kapcsolatban. Ezt mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár:

Nem várunk el semmit, de egyértelmű, hogy Magyarországnak, amely ebben az időszakban lett az EU soros elnöke, természetesen teljesítenie kell a feladatait

 – mondta Peszkov. Hozzátette: Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell nagyon határozottan megvédeni országa érdekeit.

Ebben az esetben, úgy gondolom, hogy itt a brüsszeli érdekekkel kapcsolatos felelősségek fognak érvényesülni, nem pedig Magyarország nemzeti érdekei. Ebben a tekintetben természetesen Orbánt olyan politikusként ismerik, aki nagyon keményen védi országa érdekeit

– hangsúlyozta Peszkov.

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége – húzta alá az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az ukrán fővárosból - írja a Magyar Nemzet.

A látogatás kapcsán a magyar kormányfő úgy fogalmazott: 

A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről