Romániában a legtöbb a kiskorú anya az EU-n belül

Vágólapra másolva!
Az Európai Unión belül Romániából él a legtöbb olyan anya, aki még nem töltötte be a 18-at. Ezen kívül az is kiderült, hogy az országban a legfiatalabb nagymama még csak 23 éves.
Vágólapra másolva!

A tagországokon belül Romániában van a legtöbb kiskorú anya, a statisztikák szerint 2021-ben több mint 

8 ezer gyerek anyjának az életkora nem érte el a 18 évet, ezen belül az is kiderült, hogy 745 gyerek anya 10-14 éves volt. 

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) elnöke pénteken egy másik információt is megosztott. Valeria Herdea egy Marosvásárhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy 

Románia legfiatalabb nagymamája még csak 23 éves. 

A CNAS elnöke a július 1-jén életbe lépett új egészségügyi keretszerződésről beszélve azt is elmondta, hogy vannak 12 éves anyák, és olyan 14 éves anyák is, akiknek már két gyerekük van. Ezért is kerültek bele az új keretszerződésbe kifejezetten a serdülőkorúakra vonatkozó fejezetek is – írja a Mandiner

Ahogy korábban megírtuk, 69 babát hozott a világra a világ legtermékenyebb asszonya, mégsem maradt fenn a neve, csupán a férjéé, mint a világ egyik legtermékenyebb férfijáé.

Egy 23 éves melbourne-i modell, Erin Langmaid kilenc hónapig nem tudott róla, hogy terhes, ugyanis semmilyen tünete nem volt, sőt fogamzásgátlót is szedett közben. Azonban egy rosszullét miatt ment ki a fürdőszobába, ahol tíz perc múlva megszületett a kislánya, Isla. A szülés azért nem volt zökkenőmentes, mert a baba egy idő után nem lélegzett, de Langmaid barátja felhívta a helyi segélyvonalat, és az ott kapott instrukciók alapján helyreállította a gyerek légzését.

Hét magzatról tudtak az orvosok, de kettőt nem mutatott ki az ultrahang, így a 25 éves nőnek kilenc gyermeke született Marokkóban. Az öt lány és négy fiú császármetszéssel született, az anya és az újszülöttek is jól vannak. Rachid Koudhari marokkói egészségügyi minisztérium szóvivője az AFP hírügynökség szerint azt mondta, nincs tudomása arról, hogy az ország egyik kórházában is történt volna ilyen többes szülés.

Egy anyának a második gyereke születésekor, hirtelen leállt a szíve. A nőt az orvosok azonnal újraélesztették, majd újra megtörtént a tragédia. Az anyát, végül sikerült életben tartani, de az újraélesztés miatt, súlyos sérülései lettek, és hónapokig tartott a felépülése. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!