Sokan meghaltak Nepálban az árvizek miatt

Vágólapra másolva!
Legalább 14-en vesztették életüket szombat óta Nepálban a heves esőzések okozta árvizek és földcsuszamlások következtében - közölték vasárnap a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A nepáli rendőrség hozzátette, hogy legalább kilenc embert eltűntként tartanak nyilván. A helyi hatóságok még nem mérték fel a károkat. A nepáli sajtóhírek szerint a természeti csapás kiterjedt az Indiával határos déli síkságoktól a Tibettel határos hegyvidékig. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint hétfőig további heves esőkre és zivatarokra lehet számítani az ország egyes részein.     

Monsoon In Nepal
Legalább 50 halálos áldozata van a nepáli árvizeknek és földcsuszamlásoknak.Fotó: AFP/Amit Machamasi/NurPhoto

Az országos katasztrófavédelmi szolgálat közölte, hogy június eleje óta a monszun okozta földcsuszamlások, árvizek és villámcsapások legalább ötven emberéletet követeltek eddig Nepálban.

Korábban arról is írtunk, hogy egyre súlyosabb az árvízhelyzet Svájcban is és tovább nőtt az eltűntek száma. Áradások sújtják Indiát és Bangladest is. A heves monszun esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő Bangladesben és Indiában, amelyek legalább 15 ember halálát okozták, többeket megsebesítettek, és milliókat kényszerítettek lakóhelyük elhagyására. Június közepén pedig több tízezer embert kellett evakuálni árvizek miatt Kínában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!