A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Azt hitte, a stressz miatt fáj a feje, de ennél sokkal szörnyűbb volt az igazság

Vágólapra másolva!
Fejfájás volt a gyilkos kór első, ártatlannak tűnő tünete.
Vágólapra másolva!

Agydaganatot diagnosztizáltak egy brit ügyvédnél, Amy Warehamnél, aki korábban a tüneteit a munkájával járó stressznek tulajdonította. A 47 éves nő néha jelentkező fejfájáson kívül nem tapasztalt más tüneteket, egészen 2023 májusáig, amikor egy New York-i utazás során hirtelen rohamot kapott.

A kórházban CT- és MRI-vizsgálatokat végeztek rajta, amelyek kimutatták, hogy két elváltozás van az agyában. A további vizsgálatok alapján Amy-nél glioblastoma multiforme-t diagnosztizáltak, egy gyorsan növekvő, rendkívül halálos agydaganatot. 

 

Amy Wareham.
Fotó: GoFundMe

Ennek következtében 2023. június 12-én sürgősségi idegsebészeti beavatkozáson esett át. Ezt követően sugárkezelésben részesült, és jelenleg a kemoterápia végéhez közeledik - írja a Bors.

Jelenleg nagyon jól vagyok. Hosszú utat tettem meg tavaly május óta. Akkor nagyon megijedtem, sokkot kaptam az agyadanat diagnózist hallva. Most a dolgok jobbra fordultak, és napról napra javulok. Az utolsó MRI szerint már stabil az állapotom. A negyedéves MRI-vizsgálatokon kívül kéthetente kapok Avastin infúziót és kemoterápiát is, szerencsére azt jól tolerálja a szervezetem

fogalmazott az ügyvédnő.

A diagnózis felállítása óta Amy 2023 augusztusában férjhez ment kedveséhez, Bruce-hoz. Nászajándékok helyett adományokat kért a The Brain Tumor Charity számára, amely egy agydaganatosokat támogató segélyszervezet. Most mindent megtesz azért, hogy teljesen felépüljön, és hogy ez az egész gyilkos kór csupán egy rossz emlék maradjon – írja a Mirror.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!