Súlyos baleset történt Hátszegen, több gyereket mentőhelikopterrel vittek kórházba

Vágólapra másolva!
Négy gyerek megsérült kedden egy dél-erdélyi vidámparkban, miután elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele - közölte a Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).
Vágólapra másolva!

Az eset Hunyad megyében, Hátszeg közelében történt, Malomvíz (Rau de Mori) község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában.
A Maszol közlése szerint a 

7 és 11 év közötti gyermekek - két fiú és két lány - 2-2 és fél méter magasból zuhantak le, miután elszakadt az átcsúszópálya egyik drótkötele.

Egy 7 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak a vajdahunyadi kórházba, a másik társát mentőautóval vitték ugyanoda, míg két gyereket a dévai sürgősségi kórházba vittek - írja az Agerpres.
A Hunyad megyei mentőszolgálat közlése szerint 

a zuhanás után a gyerekek eszméletüknél voltak, de többszörösen megsérültek.

A dél-erdélyi Hátszegi-medencében számos dinoszauruszleletet tártak fel, a térségben több vidámpark is van, mely az őslények egykori jelenlétére épít.
A hátszegi rendőrség közölte: gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást az ügyben.

Horrorbalesetek

Hajszálon múlt a tragédia egy oroszországi vidámparkban is nemrég. Meghibásodott egy vidámparki játék, a gyerekek az életükért kapaszkodtak perceken keresztül. Szörnyű tragédiának voltak szemtanúi egy vidámpark látogatói Floridában is tavasszal, miután egy fiatal fiú leesett a világ legmagasabb szabadesést imitáló tornyáról. Szintén Floridában történt márciusban, hogy egy tinédzser, - aki körülbelül 173 kilót nyomott - 30 méter magasból kizuhant egy gépből. A vidámparki gép biztonságos használatához a súlyhatár 130 kiló volt.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről