Szánthó Miklós Joe Biden visszalépéséről: Elárulták saját szavazóikat

Vágólapra másolva!
Joe Biden néhány órával ezelőtt bejelentette, nem indul újra a novemberi elnökválasztáson, de januárig ő marad az Egyesült Államok elnöke. Nem sokkal ezután X-oldalán közölte, alelnökét, Kamala Harris-t támogatja utódjaként. Az eseményekről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója nyilatkozott a Mandinernek.
Vágólapra másolva!

„Senkit nem ért váratlanul Joe Biden visszalépése a jelöltségtől. A Newsmax és az NBC még a bejelentés megközelítőleges időpontját is megírta péntek délután. Az elnökjelölti vita óta mindenki tisztában volt azzal, amit a konzervatívok évek óta állítottak:

Joe Biden alkalmatlan arra, hogy betöltse az USA elnöki tisztjét.

Csupán azért maradhatott versenyben az újraválasztásért, mert a Demokraták vezetése és a fősodratú liberális média, lánykori nevükön a ‘Deep State’, közös erővel az utolsó utáni pillanatig titkolni igyekezett a nyilvánvalót” - mondta Szánthó Miklós a Mandinernek.

Szerinte a Deep State ezzel két súlyos bűnt követett el az amerikaiakkal szemben: egyrészt, megfosztották a választókat attól a joguktól, hogy – az USA hagyományainak megfelelően – az előválasztások során ők döntsenek Joe Biden utódjáról.

A demokrata vezetés minden olyan jelöltet ellehetetlenített, aki Joe Biden ellen eséllyel léphetett fel, pedig pontosan tudták, hogy az elnök egészsége rohamosan romlik. Ezzel elárulták saját szavazóikat.

Másrészt, tarthatatlan az a helyzet, hogy a nyugati világ legerősebb hatalmát egy olyan ember vezesse, akinek szellemi és fizikai egészsége nem teszi lehetővé, hogy megbirkózzon az egyre veszélyesebb világunk fokozódó kihívásaival. Ráadásul a mai napon Joe Biden csupán a jelöléstől lépett vissza.

Az alkotmány szerint januárig, vagyis még egy fél évig az USA elnöke – katonai főhatalom birtokosa – egy olyan személy lesz, akiről mindenki – a nyugati világ ellenségei is – pontosan tudja, hogy az ország nemzetbiztonsági érdekeit veszélyezteti.

Bárki lépjen is Joe Biden helyébe, ennek az elitnek a jelöltje lesz, nem a szavazóké, akiket nemes egyszerűséggel kiforgattak a döntés jogából. Mivel a washingtoni mocsár legfontosabb érdeke a háború folytatása, tulajdonképpen mindegy, hogy kire esik a választásuk.

Amerikának – és a világnak – egyetlen esélye van a békére: Donald Trump

- mondta, majd hiozzátette: „Magyarként is az ő sikerében kell bízzunk, hiszen az általa vezetett republikánus tábor tisztában van azzal, hogy az USA, Európa, Ukrajna és az egész világ érdekébe a háború lezárását és a fenntartható béke elérését kell állítani. Orbán Viktor és a magyar kormány ebben erős partnere lesz az új Fehér Háznak, hisz a kezdetektől ezt az álláspontot képviselik. A magyar kormányfő az egyetlen európai vezető, aki ezért aktívan tesz is. Legutóbb a békemisszió során.”

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!