Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Szijjártó Péter gratulált a magyarul kiválóan beszélő új holland gazdasági miniszternek

Dirk Beljaarts, Dirk Beljaarts
Holland politikus, DirkBeljaarts,
Intended ministers of the Schoof cabinet hold a founding meeting THE HAGUE - Dirk Beljaarts, prospective Minister of Economic Affairs, arrives at the Binnenhof for a constituent meeting. During this founding meeting, the new cabinet makes agreements about, among other things, the division of tasks. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Geert Wilders barátunk pártjának győzelme után több hónappal letette hivatali esküjét a holland kormány, soraiban a magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzulunkkal, Dirk Beljaartssal - írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán, ahol a magyar nyelvű gratuláló levelet is közzétette.
Vágólapra másolva!

Mint írta, Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. 

Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját és készen állunk a következő évek közös munkájára is! 

- zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartoznak. Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán

 a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva inden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.

A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, "amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására" - fogalmazott Szijjártó Péter.

"Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség" - írta a tárcavezető.

Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki  Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett csaknem 10 éves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar-holland kapcsolatok fejlesztéséért.

"Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek" - olvasható Szijjártó Péter levelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről