A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Már több tucat halálos áldozata van a tájfunnak Tajvanon és a Fülöp-szigeteken - videó

Vágólapra másolva!
Az elmúlt nyolc év legerősebb vihara csapott le Tajvanra. A Gaemi tájfun szerdán késő este ér partot az északkeleti partvidéken. A tájfun súlyosbította a szezonális esőzéseket a Fülöp-szigeteken, ami heves áradásokat és földcsuszamlásokat okozott, több ember halálát okozva.
Vágólapra másolva!

Legalább 25 ember meghalt a földcsuszamlások és hatalmas áradások során, miután tájfun söpört végig Tajvanon, és súlyosbította a monszun esőzéseket a Fülöp-szigeteken. 

Egy Tanzánia lobogója alatt közlekedő teherszállító hajó is elsüllyedt Tajvan déli partjainál a viharban. A legénység kilenc tagja eltűnt.

Zátonyra futott egy indonéz zászló alatt közlekedő Iriana nevű betonszállító hajó is Fangsang kerületben
Fotó: MTI/EPA/Tajvani parti őrség

A személyzet tagjai mianmari állampolgárok van, nagy erőkkel folyik a felkutatásuk. Egy másik olajszállító tartályhajó is elsüllyedt a Fülöp-szigeteki Bataan tartomány partjainál. A hajó körülbelül 1,4 millió liter ipari fűtőolajat szállított. A mentők a legénység 16 tagjából 15-öt megmentettek.

A Gaemi tájfun  a Fülöp-szigeteken 22 ember halálát követelte, Tajvanon pedig legalább hárman meghaltak, és több mint 220-an megsérültek.

A tájfun miatt mintegy félmillió tajvani háztartás maradt áram nélkül. Több helyen is bezártak üzleteket, iskolákat, több száz járatot töröltek, és több ezer embert evakuáltak az érintett térségekben. 

Az ország elnöke, ifjabb Ferdinand Marcos arra utasította a hatóságokat, hogy gyorsítsák fel az élelmiszer- és egyéb segélyek eljuttatását az elszigetelt vidéki falvakba - írja a Sky News.

A pingtungi tűzoltóság felvételén mentik a lakosokat 2024. július 25-én, a Gaemi elnevezésű trópusi ciklon okozta áradás idején
Fotó: MTI/AP/Pingtungi tűzoltóság

Nyolc év óta ez volt a legerősebb tájfun, amely a szigetet sújtotta, a széllökések elérték  a 227 kilométer/órát.

A kínai meteorológiai központ szerdán, idén először vörös riasztást adott ki az ország felé közelítő Gaemi tájfun miatt, mely csütörtökön éri el a partokat. A tengerparti Fujian tartományból a kormányzati tisztviselők mintegy 150 ezer embert telepítettek át, főként a halászközösségekből – jelentette az állami média.

A Fülöp-szigetekre májusban is lecsapott egy pusztító tájfun, tízezrek kényszerültek menekülni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!