A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Trump ma éjjel először beszél a merénylet óta - ezekről lehet szó

Vágólapra másolva!
A 2024-es Republikánus Nemzeti Gyűlést, a Republikánus Párt jelöltállító gyűlését a párt 2024. július 15. és 18. között tartja. Donald Trump már a gyűlés előtt négy hónappal megnyerte az előválasztást, és a konvención meg is választották jelöltnek. Trump amerikai idő szerint péntek hajnalban hivatalosan is elfogadja az elnökjelöltséget és megtartja első beszédét azt követően, hogy merényletet kíséreltek meg ellene. De mi lesz az üzenete? És változott-e valamit ez az üzenet az ellene elkövetett merénylet óta?
Vágólapra másolva!

Donald Trump a gyilkossági kísérlet túlélése óta elmondott első beszédében előreláthatóan a nemzeti egységért fog kiállni.

Azt hiszem, kemény lesz, amikor kell. Ez soha nem fog változni. Nem fog csak úgy támadni. Apám mindig is harcos lesz, ez soha nem fog változni, de mindent meg fog tenni, hogy ezt mérsékelje. Soha nem fogja abbahagyni, hogy Trump legyen, ha megtámadják, ettől válik hatékony vezetővé, mert nem borul el, ha tüzelnek – szó szerint

 – nyilatkozott Trump legidősebb fia, Donald Trump Jr..

trump
Donald Trump.
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Lara Trump, Donald Trump menye és a Republikánus Nemzeti Bizottság társelnöke kedden azt mondta,  az amerikaiaknak emlékezniük kell arra, hogy „több van, ami összeköt, mint ami elválaszt”. 

Az összefogás jegyében Trump felkérte egykori republikánus riválisát, Nikki Haley-t is, hogy beszéljen. Haley teljes támogatást adott Trumpnak. „

Nem kell 100 százalékban egyetérteni Trumppal, hogy rá szavazz”

mondta.

Sok republikánus most abban reménykedik, hogy Trump képes újrateremteni Ronald Reagan dacos optimizmusát, miután 1981-ben túlélt egy merényletet.

Vasárnap Trump azt mondta a New York Postnak, hogy kemény megjegyzéseket szándékozott tenni Biden ellen, de a merénylet arra késztette, hogy ne tegye. Egy Trumphoz közel álló személy szerint Trump a lövöldözés óta a beszédírójával, Ross Worthingtonnal együtt dolgozta át beszédét. Trump társkampányfőnöke, Chris LaCivita is az egység üzenetéről beszélt.

Donald Trump
Donald Trump.
Fotó: MTI

Ez nyilvánvalóan egy lehetőség arra, hogy összehozzuk országunkat. Ám ne felejtsük el, hogy egy kampány kellős közepén vagyunk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mindent azokra a kérdésekre helyezzünk, amelyek a mindennapi amerikaiakat bántják, és választ adjunk ezekre

 

– magyarázta LaCivita. 

A merénylet után két nappal, bekötözött füllel, Trump hősöknek kijáró fogadtatásban részesült a milwaukee-i kongresszuson. A tömeg Trump merényklet utáni szavait kiáltozta: „Harc! Harc! Harc!” Trump  nemzeti összefogásra szólított fel.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az olimpiáról