Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újra rengetegen megsérültek egy repülőn egy hatalmas légörvény miatt

Vágólapra másolva!
A Spanyolországból Uruguayba tartó járat helyi idő szerint hétfőn hajnali fél három körül kényszerleszállást hajtott végre Brazíliában. A légitársaság közlése szerint az utasok "különböző súlyosságú" sérüléseket szenvedtek egy turbulencia miatt.
Vágólapra másolva!

A Boeing 787-9 Dreamliner típusú repülőgépe Spanyolországban szállt fel, és az uruguayi Montevideóban kellett volna leszállnia, ehelyett azonban helyi idő szerint hétfőn hajnali fél három körül a Brazília északkeleti részén található Natal repülőterén kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Több tucat utas megsérült a hatalmas turbulenciák miatt, és összesen 30 embert szállítottak kórházba.

Az interneten közzétett fényképeken és videókon, amelyek a baleset után készültek, több sérült utas látható, köztük egy nyakmerevítőt viselő nő. A repülőgép belsejéről készült videókon látszik, hogy több ülés és a repülőgép mennyezete is súlyosan megrongálódott a turbulenciák miatt, miközben meg nem erősített állítások szerint egy férfi beszorult a fej feletti rekeszeknél. A légitársaság közleményben a következőt írta: 

A Montevideóba tartó járatunkat az erős turbulenciák miatt Natalba irányították át. A repülőgép sikeresen landolt Brazíliában és a különböző súlyosságú sérülteket már látják el a mentősök.

A helyszínre érkező mentősök 30 utast láttak el Fotó:  AFP PHOTO / Courtesy of Claudio FERNANDEZ ARBES.

Az Air Europa közölte, hogy még hétfőn egy második gépet küldtek Madridból, ami felveszi az utasokat Brazíliában és folytathatják útjukat Uruguayba. Az eset alig néhány héttel azután történt, hogy a Singapore Airlines Londonból a délkelet-ázsiai városállamba tartó járatán a súlyos turbulenciák következtében meghalt egy 73 éves brit férfi, és többen súlyosan megsérültek. Egyes tudósok szerint a repülőutak az éghajlatváltozás következtében egyre veszélyesebbé válhatnak,  mivel erősebb turbulenciák alakulhatnak ki - írja a Sky.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen egy utas rosszulléte miatt. A gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült, amit a tűzoltóknak le kellett hűteni. Azt is megmutattuk olvasóinknak, hogyan néz ki egy légörvény a pilóta szemszögéből - felkavaró videó. Arról is írtunk korábban, hogy miért kell mindig becsatolni az öveket a repülés ideje alatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről