Két busz is felborult Új-Zélandon, sokan megsérültek

Vágólapra másolva!
Két, kínai turistákat szállító busz, a veszélyes időjárási körülmények miatt letért az útról Új-Zéland déli részén és felborultak. 15 utast szállítottak kórházba, közülük kettőt súlyos sérülések miatt.
Vágólapra másolva!

A turistabuszok ugyanabban az irányban haladtak egy új-zélandi autópályaszakaszon, amikor lehajtottak az útról és felborultak, nagyjából egy időben, egymástól mindössze 100 méterre - közölte az új-zélandi rendőrség. A térségben fagyközeli hőmérséklet volt. 

Mások arról számoltak be, hogy 

sűrű köd és a jeges út is nehezítette a haladást az autópályán.

A rendőrségi szóvivő nem erősítette meg a fedélzeten tartózkodók nemzetiségét, de a kínai konzulátus e-mailben közölte az Associated Presszel, hogy a buszok kínai turistákat szállítottak. A helyi mentőszolgálat szakemberei 15 embert vittek kórházba, két embert mentőhelikopterrel

Az út, a baleset után még órákkal később is le volt zárva és kerülőút nincs a környéken. Grace Duggin, egy ausztrál turista, aki az egyik busz mögött haladt autójával, látta, hogy a busz letért az útról, többször megpördült, majd egy mezőn állt meg. Duggin elmondása szerint egy férfi vérző utasokat húzott ki a busz tetején lévő nyíláson keresztül. 

Új-Zéland, busz , buszbaleset, kínai utasok, Tekapo-tó
A sűrű köd és a jeges út miatt történt buszbaleset Új-Zélandon. Fotó: GUO LEI / AFP/ GUO LEI

Főleg a kisgyerekek voltak azok, akiknek súlyos sérüléseik voltak

 - mondta. A busz összes ablak betört mindkét oldalon és a szélvédő is - írja az Ap News.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Spanyolországban néhány napja történt egy buszbaleset. A busz majdnem függőleges helyzetben "fennakadt" egy alagút bejáratánál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!