A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

26 turista került kórházba Cipruson, mérgező gázokat lélegeztek be a hotel medencéjében

Vágólapra másolva!
Legalább 26 turistát kórházba szállítottak Cipruson, miután olyan mérgező gázokat lélegeztek be, amelyeket a hotel medencéjének karbantartója használt, akit aztán a vezetőjével együtt letartóztattak.
Vágólapra másolva!

Egy ciprusi szálloda legalább 26 vendége került kórházba, miután mérgező gázt lélegeztek be. A geroszkipui szálloda két alkalmazottja - egy 57 éves felügyelő és egy 28 éves munkás - ellen jelenleg testi sértés és gondatlan veszélyeztetés miatt folyik vizsgálat. 

A hatóságok szerint a 28 éves férfi 10 liter kalcium-hidrokloridot és klórt öntött a medence túlfolyócsatornájába, ami összekeveredve mérgező gázt termelt.

A hétfőn történt incidens következtében 12 felnőttet és 14 gyermeket szállítottak kórházba.

Úgy vélik, hogy a 28 éves férfi utasítást kapott, hogy intézkedjen, amikor kezdetben a biztonságosnál alacsonyabb klórszintet észleltek, azonban a medencék kezelését a medence megnyitása előtt vagy a nap végén, az emberek távozása után kell elvégezni - írja a Daily Mail.

A dolgozó ellen azért is nyomozás folyik, mert a szerződés szerinti feladatain kívül végzett munkát. 

A ciprusi rendőrség kérte a szállodaigazgató letartóztatását is a 28 éves férfi illegális foglalkoztatása miatt. 

Két gyermeket elővigyázatosságból a kórházban tartottak hétfő este is, miután belélegezték a klórgőzt.

A keletkezett gőzök bőrirritációt vagy égési sérüléseket, valamint légzési problémákat okozhatnak. Charalambos Charilaou, az állami egészségbiztosítási szervezet (Okypy) szóvivője méltatta az egészségügyi szolgálat azonnali és hatékony intézkedését.

Halálos mérgek

A múlt hónapban arról is beszámoltunk, hogy egy kislány meghalt, miután szomszédja méreggel irtott poloskákat a lakásában. 

Novemberben írtunk egy hasonló esetről, amikor egy brit pár meghalt Egyiptomban miután a hoteljükben mérgező gázzal poloskát irtottak

A szakértői jelentés megerősítette, hogy az a mérgező vegyi anyag okozhatta a pár halálát, amit az irtás során használtak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!