Tűzoltás közben meghalt egy pilóta az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Egy tűzoltó meghalt Montanában. A nő repülőgépe egy víztározóba zuhant, miközben vizet gyűjtött egy közeli tűz oltásához - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A balesetet helyi idő szerint dél körül jelentették a Missouri folyó közelében lévő Hauser víztározónál. A rendvédelmi szervek és kutató-mentő csapatok csónakokkal, és búváros egységekkel érkeztek a helyszínre. A hatóságok később egy sajtótájékoztatón közölték, hogy a "Scooper" hívójelű pilóta, egy 45 éves nő meghalt.

Air Tractor AT-802-es repülőgép. Fotó:  FRED TANNEAU / AFP.

A pilóta a közeli Horse Gulch Fire-t oltó tűzoltócsapat tagja volt, amely jelenleg 600 hektáron pusztító tűzvész, York városától 8 kilométerre délre. A tűz kedden gyulladt ki és a seriff hivatala szerda délután elrendelte York egy részének evakuálását. 

A tüzet még nem sikerült megfékezni.

A Szövetségi Légügyi Hivatal, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal és az Amerikai Erdészeti Szolgálat vizsgálja az Air Tractor AT-802-es repülőgép balesetét - írja a CBS.

Nagy erőkkel folyik a tűz oltása:

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Michael Jackson egykori birtoka is veszélybe került a kaliforniai erdőtüzek miatt. 

Görögországban is tüzek tombolnak

Görögországban folyamatosan erdőtüzek pusztítanak. Júniusban tűzvész tombolt Athén határában, amelyet heves széllökések gerjesztettek; két települést kiürítettek a hatóságok, és felfüggesztették a forgalmat a görög főváros és a tőle 30 kilométerre délre fekvő Koropi között.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről