A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kitört az Etna, lezárták a repteret - videó

Vágólapra másolva!
A világ legaktívabb vulkánjai közé tartozó Etna ismét kitört Olaszországban. Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be.
Vágólapra másolva!

Az Etna az Európai Unió második legmagasabb hegysége az Alpok után. A napjainkban is aktív vulkán Szicília északkeleti részén, Catania és Messina között, a sziget keleti partján terül el. Az Etna az éjszaka folyamán hatalmas robajjal tört ki ismét.

A cataniai repülőteret üzemeltető társaság kedden felfüggesztette az oda és onnan induló járatokat, miután az Etna hatalmas vulkáni hamufelhőt lövellt ki és hamueső temette be a repteret.

A belföldi és külföldi repülőjáratokat Palermóba és Trapaniba irányították át. 

A pályák és a gépek megtisztítása órákat vesz igénybe, de csak azután lehet elkezdeni, hogy elállt a hamueső.

Az utasokat arra kérték, hogy mielőtt a repülőtérre mennek, lépjenek kapcsolatba a légitársasággal, mivel egyes járatokat töröltek, többet pedig más repülőterekre irányítottak át. A helyi vulkanológiai intézet (INGV) jelentése szerint a mostani kitörés intenzív volt és becsléseik alapján a hamufelhő nyolc kilométer magasra szállt fel. Kedd reggel magas szinű - vörös - készültséget rendeltek el, majd narancssárga színűre, vagyis közepes fokozatúra csökkentették azt - írja az ansa.it. Júliusban ez már a második kitörés, a hónap elején az Etna és a Stromboli is kitört.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!