A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Híres sportoló nevét kapta a berlini állatkert törpevízilova

Vágólapra másolva!
Ismert sportoló nevét kapta a berlini állatkert törpevízilova. A rajongók hónapok óta vártak erre az alkalomra.
Vágólapra másolva!

A berlini állatkertben született törpevíziló a Toni nevet kapta. A nevet a német labdarúgó-válogatott középhátvédje, Antonio Rüdiger ihlette - közölte az állatkert. Rüdiger a törpevíziló tiszteletbeli keresztapja.

Az állatkert felhívására több mint 20 ezer javaslat érkezett a világ minden tájáról.

 Az állatkert ezek közül ötöt választott ki, és végül egy zsűri hozta meg a döntést - írja a Berliner Morgenpost.
 

Először a német neveket részesítették előnyben, de miután kiderült, hogy a közösségi médiában mekkora rajongótábora van és hogy igazi világsztárrá vált a kis víziló, a zsűri inkább egy külföldi név mellett döntött.

Toni csütörtöktől látható az állatkertben
Toni - aki egyébként egy nőstény víziló - június 3-án született, ikertestvére nem sokkal a születése után meghalt. A nőstény víziló és édesanyja az elmúlt hónapokat a vízilóház hátsó részében töltötte, hogy a kicsi rutint szerezzen a mélyebb vízben. Csütörtökön azonban a kis víziló először lesz látható a ketrecben.

Toni online sztárrá vált, a Tiktokon több millióan követik a róla szóló bejegyzéseket. Rajongótábora van az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Mexikóban is. 

A törpe víziló természetes élőhelye a nyugat-afrikai esőerdőkben található. Az állatkert szerint ezek a félénk állatok csak az Elefántcsontparton, Guineában, Libériában és Sierra Leonéban találhatók meg. Állítólag kevesebb mint 2500 kifejlett példány létezik, és számuk egyre fogy. A legnagyobb veszélyt életükre a fakitermelés, erdőirtás, az-az élőhelyük csökkenése jelenti.

A Szegedi vadasparkban áprilisban szintén született egy törpe víziló.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!