A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elfogtak egy rettegett tömeggyilkos perui bandavezért

Vágólapra másolva!
Amerikai bevándorlási tisztviselők szerdán elfogták azt a perui bandavezért, akit csaknem kéttucatnyi gyilkosságért kerestek hazájában.
Vágólapra másolva!

A 38 éves Gianfranco Torres-Navarrót a New York állambeli Endicottban tartóztatták le – közölte csütörtökön az amerikai bevándorlási és vámhatóság. 

Jelenleg egy Buffalo melletti szövetségi fogdában tartják fogva a bevándorlási meghallgatásig – közölte az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámigazgatási Hivatala (ICE).

A hatóságok szerint Torres-Navarro május 16-án lépett be illegálisan az Egyesült Államok területére a texas-mexikói határon. Az amerikai határőrség még aznap letartóztatta a texasi Roma közelében, majd kiengedték az Egyesült Államokba, azzal a felszólítással, hogy megjelenjen a bevándorlási eljárásban.

Majdnem két hónapba telt el, mire a szövetségi hatóságok megtudták, Torres-Navarrót 23 gyilkosság miatt keresik Peruban. Állítólag elmenekült Peruból, miután márciusban megölte Cesar Quegua Herrera nyugalmazott rendőrtisztet egy San Miguel-i étteremben 

 jelentette a perui sajtó.

Az ICE szerdán találta meg és tartóztatta le őt és barátnőjét, Mishelle Sol Ivanna Ortíz Ubillúst. A perui hatóságok szerint Torres-Navarro a "Los Killers de Ventanilla y Callao" néven ismert banda vezetője. 

Thomas Brophy, az ICE buffalói helyszíni irodájának végrehajtója, az eltávolítási műveletek igazgatója szerint Torres-Navarro 

Jelentős veszélyt jelent közösségeinkre, és nem engedjük meg, hogy New York biztonságos menedék legyen a veszélyes nem állampolgárok számára. Jó munkát végeztek az ERO Buffalo tisztjeink, akik őrizetbe vették ezt az embert

- mondta Brophy a Fox Newsnak adott nyilatkozatában. 

Az ICE online fogolykereső rendszere szerint Ortíz Ubillúst egy pennsylvaniai központban tartják fogva. A perui hatóságok Ortíz Ubillúst Torres-Navarro jobbkezének nevezték. Állítólag kiemelkedő szerepet játszik a "Los Killers"-ben, hadnagyként és pénztárosként. 

Májusban, több mint 100 óra megfigyelés után Washingtonban fogták el az egyik híres mexikói drogkartell egyik ismert tagját, aki kábítószer-kereskedelemért volt felelős a kartell tagjaként. Néhány évvel ezelőtt egy összehangolt akcióban Amerika különböző államaiban közel 200 mexikóit tartóztattak le, akik az Egyesült Államokban 22 várost láttak el kábítószerrel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!