A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem volt nála igazolvány, ezért földrevitték és megbilincseltek a rendőrök egy kisfiával sétáló férfit - videó

Vágólapra másolva!
Július elején, mikor egy amerikai férfi az autista fiával hajnali sétára indult, két rendőr állt az útjukba. A férfitől a rendőrök elkérték az okmányait, de az nem vitte magával a sétára, ezért az egyik rendőr a földre lökte, majd letartóztatta. Az erőszakos rendőrök ellen most nyomozás folyik, annak ellenére, hogy tovább dolgozhattak az eset után. Az esetről készült felvételek nagy felháborodást keltettek.
Vágólapra másolva!

A nyomasztó incidens július 14-én történt mikor John Sexton a szokásos reggeli sétájára indult, 6 éves autista fiával.  Séta közben két rendőr állt meg előttük, akik gyanúsnak találták, hogy a férfi reggel 6 óra előtt sétál a fiával. Ezért az egyik, egy watongai rendőr megállította őket. 

Gyanúsnak találom, hogy reggel 5 óra 30 perckor itt sétálgatsz a fiaddal

- jól hallatszik a felvételen amit a rendőr testkamerája rögzített.

Az apa ekkor elmondta a rendőrnek, hogy minden nap ilyenkor szoktak sétálni. Azonban a rendőr nem hitt neki, ezért elkérte John igazolványát, amit a férfi nem tudott bemutatni, mivel otthon hagyta.

Ekkor elfajultak a dolgok. 

A rendőr térdre kényszerítette az apát, majd a földre lökte és a kezeit a háta mögött megbilincselte. 

Eközben a férfi 6 éves kisfia sírni kezdett attól, ahogy az apjával bántak. 

Miután a watongai rendőr letartóztatta Johnt és bevitte a rendőrkapitányságra, a férfit vádemelés nélkül szabadon engedték. Azonban az eset a kisfiát így is nagyon megviselte. 

Az elmúlt két évben rendőrnek öltözött Halloweenkor, sőt az akart lenni amikor felnő. De most megijedt tőlük. 

- meséli az apa a fiáról.

Az  Oklahomai Nyomozó Iroda megvizsgálta, hogy a rendőrök erőszakossága indokolt volt-e, miközben a tovább dolgozhattak. Ezért Travis Daugherty Blaine megyei seriff eltiltotta munkától a két rendőrt a nyomozás végéig. 

Amikor Travis Daugherty Blaine közétette a rendőrök testkamerájának felvételeit, azonnal elárasztották a telefonhívások.

Több mint 200 telefonhívásunk volt ezen a hétvégén. Megértem azokat akik aggódnak, főleg mert a gyerek sikoltozás a felvételen valóban ijesztő. 

- monda a megyei seriff, aki arra is kitért, hogy az egyik rendőr korábban az ő irodájában is dolgozott, és a munkatársai rendszeresen panaszkodtak a férfira, ezért a seriff lefokozta a seriff helyettesi pozícióból.

Ezután az egykori seriff helyettes kilépett, és végül a watongai rendőrségen kapott új állást. 

Az esettel kapcsolatos kérdésekre Watonga rendőrsége nem volt hajlandó válaszolni. Azonban egy keddi jelentés szerint a nyomozók befejezték a John letartóztatásával kapcsolatos vizsgálatot, de annak eredményeit nem hozták nyilvánosságra. - írja a New York Post.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!