A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Belehalhat, ha így utazik a repülőn

Vágólapra másolva!
Új utazási trend kapott szárnyra idén nyáron, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy akár bele is lehet halni az új szokásba. Az interneten egyre népszerűbbek azok a videók, amelyek az úgynevezett "raw dogging"-ról, vagyis a "nyers kutya" utazási stílusról szólnak. Egy légimentő azonban egyenesen idiótának nevezte azokat akik így utaznak.
Vágólapra másolva!

A "Rawdogging" (nyers kutyázás / nyers dogolás) az elmúlt hónapokban internetes divatszóvá vált, a kifejezés, az amerikai szlengből származik. A '90-es években még a védekezés nélküli szexre használták, újabban már arra, ha valamibe felkészületlenül vág bele valaki. 

Az új trend lényege, hogy egyáltalán semmivel sem szabad szórakoztatnunk magunkat a repülőút alatt. Se zenehallgatás, se olvasás, se netezés, csak bámulunk magunk elé egyenesen.

Egy szakértő arra figyelmeztetett, hogy a főként férfi utasok körében tapasztalható furcsa trend káros lehet. A trend egyre nagyobb médiafigyelmet kap, miután számos ismert sportoló, köztük a Manchester City futball szupersztárja, Erling Haaland is így utazott egy repülőjáraton. Szakértők szerint azonban ez veszélyes az ember fizikai egészségére, és

akár halálhoz is vezethet trombózis vagy kiszáradás miatt. 

Haaland népszerűsítette az új trendet, amikor a közösségi médiában közzétett egy fotót magáról egy repülőgép business osztályán, ahol sápadtnak és szinte robotikusnak tűnt: 

Csak végig "nyers kutyáztam" egy 7 órás repülőutat. Nincs telefon, nincs alvás, nincs víz, nincs kaja, csak térkép #könnyű

 - írta a 24 éves norvég. Toby King táplálkozási szakértő szerint azonban a nyers dogging növelheti a vérrögök kialakulásának kockázatát, amely akár halált is okozhat. 

Ez az egyik legveszélyesebb trend, amit egy ideje láttam a közösségi médiában, és bár a felszínen ártatlannak és szórakoztatónak tűnik, halálos következményekkel járhat, és arra kérem az embereket, hogy gondolkozzanak el egy kicsit

 - mondta. Dr. Gill Jenkins, aki a légi mentőknél dolgozik, nem fogta vissza magát, amikor így jellemezte azokat, akik a repülőjáratokon így utaznak: 

Ezek idióták. 

- írja a Daily Mail. Korábban arról is írtunk, hogy végre egy értelmes trend vált virálissá a TikTokon. Fiatalok mutogatják a társaiknak, hogy ők milyen dolgokon spórolnak. A TikTokon vírus módjára terjedő trendekben gyakran nincs köszönhet, nemrég például mások ajtóinak a rugdosása kapott figyelmet, az adott esetben komoly anyagi kárt okozó csínytevés miatt több fiatalt is letartóztattak már a rendőrök.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!