Ki akart próbálni egy jógapózt egy amerikai nő, lebénult

Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett egy 32 éves amerikai nő jógagyakorlatok kipróbálása közben. A kaliforniai Abbey Weiss élete örökre megváltozott, miután egy bonyolult akrobatikus jógagyakorlat közben megsérült, és nyaktól lefelé lebénult.
Vágólapra másolva!

Az orvosai azt mondják, hogy kevés esély van rá, hogy valaha teljesen felépüljön. A családja azonban nem adja fel a küzdelmet. Rokonai GoFoundMe-oldalt indítottak az orvosi kezelések fedezésére, hatalmas összeg gyűlt már össze.

Abbey a nyár elején olyan súlyosan elesett egy akrobatikus jógagyakorlat közben, hogy megsérült a gerincvelője, és nyaktól lefelé lebénult.

Azóta 0-24-es felügyeletet igényel - számolt be róla a Mirror.

A minap olyan érzésem volt, mintha egyenesen egy kabátban lennék. Nem tudok mozogni, mindent segítséggel tudok megcsinálni

- mondta a nő. Abby már négy éve akrobatikus jógázott - írta a Bors.

Ha tudtam volna róla, hogy milyen gyakorlatokat csinál, akkor leállítottam volna, mondtam volna neki, hogy ne csinálja. Bár nem hiszem, hogy hallgatott volna rám"

- nyilatkozta az édesapa, aki egy adománygyűjtő oldalt is indított.

Abbey barátainak és családtagjainak hála már 157 ezer dollárnál (55 millió forintnál) járnak, és napról napra növekszik az összeg. Az édesapa azt mondta:

A San Diego-i közösségnek üzenem, köszönöm, hogy visszaadjátok azokat az éveket, amelyeket itt töltött a lányom. Reménykedünk abban, hogy a gyulladás csökkentésével visszanyerheti a mozgását. Még ha az orvosok azt is mondták, hogy nincs erre garancia"

- zárta sorait a férfi.

Korábban arról is írtunk, hogy Horváth Renátó táncművész élete egyik napról a másikra gyökeres fordulatot vett, a férfi nyaktól lefelé lebénult. A férfi egy délelőtti próba után hazament és leült a kanapéra. Hirtelen mintha egy vágást érzett volna a lapockacsontja alatt. A fájdalom nem múlt el, ezért úgy gondolta beül a kádba, hogy lelazítsa izmait, de ekkor már érezte, hogy nagy a baj, a végtagjai már zsibbadni kezdtek.

Arról is beszámoltunk, hogy egy mérkőzés során történt balszerencsés ütközés következtében egy időre nyaktól lefelé megbénult egy 18 éves magyar focistalány, aki kétszer kapott agyvérzést az eset után.

A kétszeres olimpiai bronzérmes finn Sanni Hakala élete 2023. november 24-én örökre megváltozott. Egy mérkőzés, egy szerencsétlen esés, egy kapuvas, majd jött a lebénulás.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!