Ügyvédi álruhában szökött ki a börtönből egy milliárdos csalás miatt elítélt nő

Vágólapra másolva!
A 64 éves Tanya Smitht 40 millió dolláros csalás miatt ítélték el, majd ügyvédnőnek álcázta magát, és kiszökött a börtönből. A nő most könyvet ír a börtönben töltött évekről, a szabadulásáról, emellett a bűncselekmények előtti és utáni életére is visszaemlékezik benne.
Vágólapra másolva!

A 64 éves Tanya Smith ügyvédnek álcázta magt, így szökött meg az egyesült államokbeli nyugat-virginiai börtönből, ahol 40 millió dolláros csalás miatt töltötte büntetését. 1988-ban már két évet letöltött a 13 évre szólő büntetésből, amikor egy rabtársa segítségével ügyvédi álruhába öltözve megszökött a börtönből. Bár 8 hónappal a szökés után elfogták, a nő úgy döntött, könyvet ír az életéről, amelyben részletesen beszámol a börtönben töltött évekről és bravúros szökéséről.

Fotó: Mirror

Tanya emellett részletesen leírja élettörténetét a bűncselekményei előtti, utáni és alatti időszakból.

A nő Guardiannak felidézte a szökés pillanatait, elárulta, hogy kifelé menet még oda is intett az egyik őrnek.

 Amikor a kapuhoz értem, az ajtóban álló őrhöz fordultam, és intettem. Hunyorogva nézett, mintha ismerne, mire én széles mosollyal ismét intettem neki. Bár magabíztosnak tűnhettem, végig gombóc volt a torkomban, hiszen tudtam, hogy bármelyik percben megszólalhat a riasztó, vagy észreveheti a személyzet, hogy eltűntem".

Szökésének köszönhetően a háromgyerekes nő ezután még hosszú időt töltött rácsok mögött, mielőtt kiszabadulhatott volna, jelenleg azonban Los Angelesben él, és élvezi a nyugodt, békés életét, amire már régóta vágyott.

Míg Tanya leginkább a rácsok mögött töltött idejéről és az ott tartózkodás okairól híres, története ennél sokkal bonyolultabb. A nő Minneapolisban nőtt fel egy hatgyerekes családban, és állítása szerint mindig is segíteni szeretett volna az embereknek, de akkor még nem tudta, hogyan.

Később rájött, hogy könnyedén ki tudja nyomozni mások telefonszámait, majd a technika fejlődésével ez a számítógépek feltörésévé fajult.

Miközben egyre inkább kifejlesztette ezt a tehetséget, pénzt küldött az Aelius banknál nyitott számlákra, amit aztán a "futók" néven emlegetett bűntársai gyűjtöttek össze. A könyvben elmagyarázza, hogy az egyik ilyen futó miatt kapták el később.

Arról, hogy milyen volt mindezt megírni egy könyvben, Tanya ezt válaszolta:

Igazi megkönnyebbülést éreztem. Amikor elkezdtem írni ezt a könyvet, akkor kezdtem úgy érezni, hogy szabad vagyok. Mintha lekerült volna rólam egy teher azzal, hogy ezt megoszthatom az emberekkel"

- mondta Tanya.

Ahogyan megírtuk, néhány héttel ezelőtt egy németországi börtönből próbált kiszökni egy skizofrén gyilkos, a rendőrök végül hosszas hajtóvadászatot követően elfogták.

Szintén szabadulni próbált idén nyáron egy rab a dévai börtönből,  és a martonvásári börtönből is. Utóbbi esetben a férfinak mindössze 50 napot kellett volna letöltenie elzárás miatt.

Elképesztő kreatív módszerrel próbált idén tavasszal, kiszabadulni a győri börtönből néhány fogvatartott: az egyik ágylétra letört darabjával próbálták megbontani a falat, tervük azonban sikertelennek bizonyult. Arra ugyanis már nem gondoltak, hogy hogy jutnának le a majdnem 10 méteres magasságú, biztonsági elemekkel ellátott épületen.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!