A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Kettős mércét alkalmaz a brit rendőrség az utcai zavargások alatt

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint megbocsáthatóbb a migránsok őrjöngése, mint a migránsellenes tüntetők rendbontása, legalábbis erről beszélt Nigel Farage brit konzervatív politikus a napok óta tartó utcai zavargásokra reagálva.
Vágólapra másolva!

Három gyereket halálra késelt, többeket súlyosan megsebesített egy 17 éves ámokfutó egy táncórán. Ahogy az Origo is beszámolt róla, Zavargás tört ki Southportban órákkal azután, hogy virrasztást tartottak a napokban elkövetett késes támadás áldozataira emlékezve. Kettős mércével vádolja a rendőrséget és a brit kormányt Nigel Farage konzervatív politikus. A Reform UK párt vezére a napok óta polgárháborús állapotokra reflektált.

Még a támadás napján elfogták a gyanúsítottat, akinek származását először nem akarta közölni a rendőrség, később derült ki, hogy Ruandából származik a családja, ő maga azonban már az Egyesült Királyságban született. Farage szerint a rendőrség és a miniszterelnök is túlságosan egyoldalúan kommunikál a zavargásokról, 

a migránsok őrjöngése nem kapott akkora hangsúlyt, mint a brit bevándorlásellenes tüntetőké. 

Nigel Farage őszintébb vitára szólított fel a parlamentben, a miniszterelnököt pedig arra kérte, hogy szüntesse meg a társadalmat szétszakító igazságtalanságot.

A kormányfő következtetése nagyon egyszerű – az egész a szélsőjobboldal hibája. Mintha ők okoznának minden problémát. Nem, a szélsőjobboldaliak a félelemre, a kellemetlenségre, a nyugtalanságra adott reakció, amelyet emberek tízmilliói éreznek

- mondta a képviselő. Farage megjegyezte, hogy nemcsak a southporti események miatt aggódik, hanem az országban zajló társadalmi hanyatlás miatt is. 

Police clash with far-right protesters in Rotherham
Társadalmi hanyatlás Angliában. Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Kiemelte:

A törvény és a rend az utcáinkon összeomlóban van. Ennek a miniszterelnöknek halvány fogalma sincs arról, hogyan kell ezt kezelni. Nem egyedi eset, és nem is meglepő, hogy Nyugat-Európában a hatóságok gyakran eltitkolják egy-egy bűncselekmény elkövetőjének a származását.

Amikor a southporti késelőről kiderült, hogy bevándorló, dühös brit férfiak országszerte utcai tüntetéseket szerveztek, mire válaszul az erőszakos migránsbandák sorozatos ellendemonstrációba kezdtek. A felek késekkel, botokkal, fejszékkel, kövekkel és egyéb tereptárgyakkal estek egymásnak a brit városokban, nem sokkal később a rendőrség is beszállt a zavargásokba. Southportban egy mecset is ostrom alá került. 

A rendőrség is beszállt a zavargásokba. Fotó:  JUSTIN TALLIS / AFP

A közösségi oldalakon közzétett felvételeken látható, hogy több száz ember tombolt Sunderland belvárosában, a migránsbandák és a bevándorlásellenes csoportok estek egymásnak. Rendőrökre támadtak, és több autót felgyújtottak. A rohamrendőrséget is bevetették az angliai Stoke-on-Trentben.

Blackburn utcáin a migránsok úgy masíroztak végig, mintha háborúba mennének, közben pedig Allahot dicsőítették. 

- írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!