A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
17:30KézilabdaHungary-Sweden
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA
NyílNyíl

Egér okozott fennakadást Európa egyik legforgalmasabb repülőterén

Fotó: Shutterstock/Vladimir Turkenich
Vágólapra másolva!
Európa egyik legforgalmasabb repülőterén, Frankfurtban okozott felfordulást az elektromos rendszerben rövidzárlatot előidéző kisegér. A probléma hatására keletkező füst miatt a tűzoltóság is kivonult a helyszínre.
Vágólapra másolva!

Németország legforgalmasabb repülőterének áramtalanítása zajlott hétfő este, olvasható az Independent-en megjelent cikkben. 

A repülőtér áramellátásának egy része több órára leállt, miután egy egér rövidzárlatot okozott az egyik elektromos állomáson

 - közölték kedden a hatóságok.

A Syna energiavállalat szerint a rágcsáló okozta rövidzárlat hétfőn 22 óra 45 perc körül történt és füstöt és áramszünet okozott. A reptér tűzvédelmi rendszere is aktiválódott. Az áramellátás hajnali 3 óra 20 perc körül állt helyre, az egér azonban nem élte túl a veszélyes rágcsálást, tetemét a megrongált vezeték mellett találták meg.

Az áramszünet csak minimálisan volt csak hatással a repülőjáratok indulására és érkezésére.  

A repülőtér üzemeltetője, a Fraport közölte, hogy mivel az eset sokkal az éjszakai járatok beérkezése előtt történt, így jóval azelőtt kezelni tudták a helyzetet, hogy a reggeli járatok elindultak volna.

Összesen tizenegy törlést jelentettek be kedd reggel – adta hírül a német DPA. Összesen 1242 járat van  betervezve kedden. A Fraport elmondása alapján a kártevőirtók folyamatosan dolgoznak, azonban az ilyen esetek időnként elkerülhetetlenek. A repülőtér áramellátásáért két külön szolgáltató felel, melyeknek hat alállomás van.

A múlt hónapban a frankfurti repülőtér kénytelen volt leállítani a járatokat, miután a klímaaktivisták kikerülték a biztonságiakat, átvágtak egy kerítést, és a repülőtér különböző pontjaihoz ragasztották magukat. Nem ez volt az első alkalom, hogy klímaaktivsták okoztak problémat német reptereken.  2015-ben pedig hazánkban toloncolták ki az ürgéket a repülőtérről.  

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!