Egy énekesnő is megsérült a németországi terrortámadásban

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
Fotó: Northfoto/ Gianni Gattus
Vágólapra másolva!
A késiparáról világhírű Solingen városa a „Sokszínűség Fesztiváljával” szerette volna megünnepelni fennállásának 650. évfordulóját. Nem tudták, ugyanis a szemtanúk szerint egy arabnak leírt merénylő három embert halálra késelt. A halálos áldozatok száma azonban tovább nőhet, ugyanis másik nyolc embert is megkéselt a merénylő. Öt ember állapota kritikus, gyakorlatilag az orvosok a kórházban az életükért küzdenek.
Vágólapra másolva!

A támadásban egy nő és két férfi meghalt. Mindhárman Solingenben vagy a közeli Düsseldorfban éltek.

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
Fotó: Northfoto/ Gianni Gattus / Northfoto/ Gianni Gattus

Mellettük nyolcan sérültek meg, a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint öt ember állapota kritikus.

A Solingenben a város fennállásának 650. évfordulóját ünnepeltek, pont a sokszínűség jegyében, amikor egy minden bizonnyal arab férfi ámokfutásba kezdett.

A késes utána egész egyszerűen beolvadt a tömegbe, és eltűnt. A rendőrök, akik óriási létszámmal, harci kocsikkal, és helikopterrel vonultak ki, hajtóvadászat indítottak. Cikkünk megjelenésekor jött a hír, hogy a BBC szerint egy embert a támadással kapcsolatban őrizetbe vettek.

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
A katasztrófavédelem és a rendőrség  Solingen utcáin
Fotó: THOMAS BANNEYER / AFP/ THOMAS BANNEYER

Annyi biztos, hogy támadó megkéselte Suzan Köcher énekesnőt. A támadást sértetlenül túlélő ismerőse, Lars Breitzke azt mondta a Solinger Tageblattnak, hogy a színpad előtt állt, és az énekes arckifejezéséből felismerte, hogy valami nincs rendben.

A földre esett, pont mellettem. Először azt hittem, hogy részeg. De aztán megfordultam, és más láttam, hogy több ember is a földön fekszik vértócsákban."

Eközben a színpadon Németország egyik legismertebb DJ-je, Topic játszott, aki a városban született. Az egész világon ismert férfi a történtek után ezt írta a közösségi oldalán.

„Hé srácok, nagyon rossz hírekkel jöttem Solingenből. Csodálatos koncertem volt ma a Bergisches Orchestra-val. Aztán hirtelen minden megváltozott. Az emberek gondtalanul ünnepelnek,

egy férfi azonban hirtelen megtámadta a városi fesztivál ünneplő látogatóit, és leszúrt több embert!

 A jelenlegi információk szerint hárman meghaltak, nyolcan megsérültek”.

Ez azonban nem minden. A férfi egy egészen elképesztő történetet is elmesélt arról, hogy a szervezők hogyan kezelték az egészet.

Valaki a színpadra lépett, és azt mondta: hé, nem tudjuk, mi történik, valószínűleg késelés volt. Kérem, folytassa, nem akarunk tömeges pánikot. Utána úgy folytattam a játékot, mintha mi sem történt volna"

- írja az Instagram oldalán.

„Hirtelen pánik tört ki. Volt egy durranás, aztán embereket láttam a földön fekve. Ezután a rendőrség azt mondta, mindenki menjen el innen” emlékezett vissza egy helyi férfi, Aykut Mutlu a Bildnek.

Egy másik férfi halálra rémülve nyilatkozott

Solingen, Németország, terrortámadás, késelés
Kora reggel kordonnál állnak a rendőrök a belvárosban
Fotó: AFP/ FEDERICO GAMBARINI / AFP/ FEDERICO GAMBARINI

„Három gyermekem van otthon, egyedül vagyok, és szeretném, ha továbbra együtt nevelhetnénk őket az anyjukkal."

A solingeni születésű Peter Eisenbeiser cselekvésre szólította fel a politikusokat:

Régebben fejbe ütöttük egymást – de késsel vagy fegyverrel, ilyesmiről nem tudok. És ez manapság egyre gyakoribb és szinte normális. Olvasni-hallani késelésekről, még 13 éves gyerekekről, tinédzserekről, tömeges nemi erőszakról is. Ez nem normális. Ezt nem tűrheted, tenni kell ellene"

- mondta.

Közben a helyi rendőrség külön vonalat indított, ahol az eltűnt személyekről lehet érdeklődni. Rengeteg hívást kapnak ugyanis az aggódó hozzátartozóktól.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!