Terrortámadás Németországban: késes támadó szúrt nyakon embereket, többen meghaltak

Vágólapra másolva!
Legalább három ember meghalt, hárman súlyosan és négyen könnyebben sérültek meg a németországi Solingen városában, ahol egy szemtanúk szerint arabnak kinéző késes támadó véletlenszerűen támadt rá a belvárosi fesztiválon résztvevő emberekre. Az elkövető elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi. A nyomozók az ügyet terrortámadásként vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A helyi lapok értesülése szerint több ember meghalt a németországi Solingen városában. Egy késes támadó a város megalapításának 650. évfordulóját ünneplő emberekre támadt rá az utcán péntek este, sokakat megsebesített, többen meghaltak.

A Bild szerint a támadó véletlenszerűen késelte meg a járókelőket.

A városközpontban történt támadást után a szemtanúk leírása alapján arab kinézetű elkövető elmenekült, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Később német lapok arról írtak, hogy a támadásban legalább három ember meghalt és négyen megsérültek. A város főterén tartott fesztiválon éppen egy koncert zajlott, amikor a támadás történt.

Az esetet követően nem sokkal több páncélozott jármű is megjelent, rendőrségi helikopterek kíséretében, a támadás helyszínét pedig lezárták. A helyieket arra kérték, hogy maradjanak otthonaikban, ne menjenek az utcára.

Philipp Müller, a fesztivál egyik társzervezője arról beszélt, hogy a helyszínen kilenc ember életéért küzdöttek az orvosok. A résztvevőket sokkolták az események, de ennek ellenére nem volt pánik, szervezetten hagyták el a helyszínt.

A Bild információi szerint az esetet terrortámadásként vizsgálják a nyomozók.

A város polgármestere, Tim Kurzbach Facebook-oldalán közzétett üzenetben az estét sokkolónak és horrorisztikusnak nevezte. Mint mondta, a város lakosai csak együtt akarták ünnepelni az évfordulót, helyette pedig halottakat és sérülteket sirathatnak.

A támadástól csak méterekre álló szemtanú a Solinger Tageblatt nevű helyi lapnak elmondta, hogy a koncertet figyelte, majd furcsa kifejezést vett észre az énekes arcán, nem sokkal később pedig egy ember esett a földre. Azt hitte, csak részeg, azonban rövidesen mások is a földre kerültek és hatalmas vértócsák kezdtek megjelenni körülöttük. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!