Ejtőernyős ugrással ünnepelte 102. születésnapját egy brit nő

Vágólapra másolva!
Egy 102 éves nő lett a legidősebb ejtőernyős Nagy-Britanniában, miután 2133 méteres magasságban hajtott végre ejtőernyős ugrást. Manette Baillie vasárnap ugrott le a Beccles repülőtérről felszállva, hogy megünnepelje születésnapját.
Vágólapra másolva!

Korábban más merész kihívásokat is vállalt, például amikor 100. születésnapja alkalmából 209 kilométer/órás sebességgel tett egy kört a silverstone-i Forma 1-es pályán egy Ferrarival.

Baillie asszony, aki a Suffolk megyei Benhall Greenben él, azt mondta a BBC Radio 4-nek, közvetlenül az ugrása után, hogy "kicsit ijesztő volt". Majd hozzátette: "De azt szeretném, hogy azok, akik 80 és 90 felé közelednek, ne adjanak fel semmit."

Azt követően határozta el, hogy bevállalja az ejtőernyős ugrást, miután a tudomására jutott, hogy egy barátjának a 85 éves édesapja is kipróbálta.

Ha egy 85 éves férfi meg tudja csinálni, akkor én is

 - nyilatkozta az idős hölgy.

Baillie asszony korábban egy ejtőernyős felesége volt, és a női királyi haditengerészetnél szolgált a második világháború alatt, de eddig soha nem gondolt ejtőernyős ugrásra - írta meg a BBC.

Manette Baillie 102 évesen egy ejtőernyős ugrással ünnepelte a születésnapját
Fotó: UK Parachuting Services Ltd/Goldster

"Jótékonysági céllal teszem" – magyarázta. „Elsőként a helyi klubunk, a Benhall és Sternfield Ex-Servicemen's Club számára szeretnék támogatást szerezni ezzel az akcióval. Ez a falunk ütőere, ahol a közösség összejön. Ez egy régi klub, az első világháború végén alakult."

Másodsorban szeretném ráirányítani a figyelmet a Motoros Neuron Betegségek Egyesületére, mert egy unokahúgom ilyen betegségben szenved

 - mondta a 102 éves hölgy.

Az East Anglia Air Ambulance-t is szeretné támogatni, akiket mindig is nagyon szeretett. Egy 1969-es búvárbaleset után egyszer a légi mentő mentette meg fia életét a Wight-szigeten. Ezután elkezdte támogatni a helyi légi mentők jótékonysági szervezetét Kelet-Angliában. Szombatonként reggeli kávézós összejöveteleket rendez a nyaralójában, ahol a résztvevők pénzt adományozhatnak a szervezet számára.

Baillie asszony azt is elmondta, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó adománygyűjtési akciója.

Nagy-Britannia legidősebb ejtőernyőse eddig Verdun Hayes volt, aki 2017 májusában ugrott 101 éves és 38 napos korában.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!