Elöntötte Bécset a víz a rekordmennyiségű eső után

Vágólapra másolva!
Rendkívül erős vihar sújtotta szombat délután Bécs északi részét, rekord csapadékkal, ami számos áradást okozott. Különösen a döblingi városrész érintette, ahol a mérések alapján minden eddiginél több eső esett idén nyáron.
Vágólapra másolva!

Heves zivatarok érték el Ausztriát, némelyik rekord mennyiségű csapadékot hozott magával. Több, mint 600 riasztás érkezett a bécsi tűzoltóságnak és más sürgősségi szervezeteknek, olvasható a Kleine Zeitung- on megjelent cikkben.  Bécsben szombat délutántól vasárnapig. 

A heves viharok nagy károkat okoztak Ausztria számos részén

– mondta Karl Nehammer, az ország kancellárja.

A sáros és sebesen hömpölygő víz autókat söpört el a nyugat-ausztriai St Anton síparadicsomon.

Busz alá rántott egy nőt az áradó víz Bécsben, Dobling környékén, a nő továbbra is válaságos állapotban van, olvasható a SkyNews-on megjelent cikkben. 

Doblingban a szakemberek 110 liter esőt regisztráltak négyzetméterenként, ami Kevin Hebenstreit, az ORF bécsi meteorológusa szerint rekordnak számít az augusztusi csapadékmennyiség tekintetében a városban. A bécsi átlagos nyári csapadék nagy része szombaton mindössze egy óra leforgása alatt esett le az UBIMET időjárási adatszolgáltató cég szerint.

Júliusban Etiópiában okozott a nagy mennyiségű csapadék földcsuszamlást, mely sok ember életét követelte. Indiának is hasonló problémával kellett szembenéznie a monszunidőszak alatt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!