Eltűnt egy brit orvos a Pireneusokban

Vágólapra másolva!
A francia Pireneusokban eltűnt nyugdíjas brit orvos. Felesége szerint a férfi nem rendelkezett a teljes és szükséges felszereléssel ahhoz, hogy egyedül túrázzon a veszélyes hegységben.
Vágólapra másolva!

A 67 éves Tom Doherty a Col d'Escots közelében túrázott és kempingezett. Családjával utoljára kedden vette fel a kapcsolatot. Egy üzentben a férfi azt írta: Segítség, elestem és nem tudok mozogni.

A hatóságok nagyszabású keresést indítottak, kutyákat és mentőhelikoptereket is bevetettek, de a rossz látási viszonyok nehezítették a keresést - írja a Daily Mail.

A feleség FranceInfo-nak elmondta, hogy 

a férfi rendszeresen egyedül túrázik, de csak "két-három órás sétákat" tesz, és "nem ismeri jól a hegyet".

A nő állítása szerint a férfi küldött egy fotót közelgő viharfelhőkről nem sokkal az eltűnése előtt.

A keresőcsapat később megtalálta férfi autóját és sátrát.

A feleség tudomása szerint férje a hét elején Ax-les-Thermes-ben, az Andorrához közeli Ariege megyében található síparadicsomban járt.

Tudjuk, hogy valahol a környéken táborozik, de nem tudjuk pontosan hol. Napközben valaki látta őt az Aubé-tó parkolója közelében, a Gérarc-kör közelében.

"Fáradt volt, de tovább akart menni. Később valószínűleg egy balesetben megsérült. Most már nem tudjuk, hogy hol van" - nyilatkozta a feleség.

A csapatok jelenleg most átvizsgálják az összes olyan helyet, ahol a férfi járt és fotókat készített. A rendőrség szemtanúk jelentkezését kéri.

Pár napja Bangkokban is eltűnt egy brit turista, jelenleg is keresik a hatóságok. Azt megelőzően Tenerifén keresett a rendőrség egy eltűnt brit tinédzsert.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!