A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Földrengés volt Los Angelesben, megremegett a Santa Monica-i móló - videó

Vágólapra másolva!
Erős földrengés rázta meg Los Angelest, a Highland Park környékének központjában hétfő délután.
Vágólapra másolva!

Az US Geological Survey szerint a földrengés 12 óra 20 perc körül történt, és a Highland Parktól két mérföldre dél-délkeletre koncentrálódott. Először 4,7-esként mérték Dél-Pasadenából , de később 4,4-re módosították a rezgés erejét, olvasható a Fox11-en megjelent hírben. A rengés rögzített mélysége 12,1 km volt.

Los Angeles nagy részén érezhető volt a földmozgás, Orange és Riverside megyékig jöttek bejelentések. A földrengés néhány másodpercig tartott. 

A hatóságok szerint cunami nem várható.

A Los Angeles-i Tűzoltóság azonnal "földrengés üzemmódba" kapcsolt, és csapatokat küldött ki a város minden részébe, hogy megvizsgálják a kritikus infrastruktúrát, és ellenőrizzék, nem sérültek-e meg az építmények, épületek és egyéb létesítmények fontos szerkezeti elemei. Körülbelül egy órával később a tisztviselők azt mondták, hogy nem találtak jelentős infrastrukturális károkat vagy sérüléseket." 

A SkyFOX a pasadenai városházán volt a helyszínen, ahol láthatóan megszakadt a vízvezeték. Az épület külső oldalán lévő csőből víz ömlött ki, a külső részek köré sárga figyelmeztető szalagot ragasztottak. 

Holly J. Mitchell Los Angeles megyei felügyelő X bejegyzésben elmondta, hogy a rengés nem okozott jelentős kárt.

Miközben a hatóságok folytatták a károk felmérését, a metrok minden vonalon lelassítottak, délután 13 órára azonban visszatértek a normál menetrend szerinti sebességhez, komolyabb károkról nem számoltak be.

A földrengést követő tájékoztatón Lucy Jones földrengés-szakértő elmondta, hogy a földrengés a jelek szerint ugyanazon a hibacsoporton alapult, mint az 1987-es Whittier Narrows-i rengés.

Az embereket érő legsúlyosabb és legtöbb áldozatot szedő természeti katasztrófák közül kiemelkednek a földrengések. A jelentősebb földrengésekről az egyik első írásos feljegyzés 526-ból származik. A nagy földrengések és az áldozatok számában a szomorú rangsort Kína vezeti. Idén júniusban Japánt rázta meg pusztító erejű földrengés
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!