Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Puerto Rico közelében

Vágólapra másolva!
6 millió dollár, azaz több mint kétmilliárd forint értékű kokaint foglaltak le Puerto Rico közelében szerdán, és letartóztattak két dominikai férfit az Egyesült Államoktól délre eső vizeken.
Vágólapra másolva!

A hatóságok hatmillió dollár, azaz több mint két milliárd forint értékű kokaint foglaltak le a Puerto Ricótól délre fekvő vizeken. Letartóztattak két Dominikai Köztársaságból származó férfit – közölték csütörtökön tisztviselők, amiről az ABC News számolt be. 

Több mint 300 kilogramm kokaint találtak szerdán egy, az Egyesült Államok területétől délre közlekedő hajó fedélzetén. Ez nem az első drogfogás idén a Puerto Ricót körülvevő vizeken. Júliusban 4,6 millió dollár értékű kokaint foglaltak le a szigettől nyugatra. 

Puerto Rico az Egyesült Államok szárazföldi területére és más országokba irányuló kábítószer-csempészet tranzitpontja.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, több mint fél tonna, az Egyesült Államokból származó metamfetamint foglaltak le Belgiumban. Az országban ez volt a valaha volt egyik legnagyobb drogfogás. A görög hatóságok pedig több mint 108 kg kokaint találtak egy fagyasztott tintahalakat tartalmazó konténerben egy hajón Pireusz kikötőjében. Ez a második nagy nagy fogás ugyanazon a hajón, nemrég rákok közé rejtett kokaint találtak a rendőrök ugyanebben a kikötőben.

Arról is írtunk, hogy több mint 6 kilogramm kábítószert találtak egy 60 éves pécsi férfinél a rendőrök. A férfinak nem ez volt az első ilyen bűncselekménye, korábban már a német bíróság elítélte kábítószer kereskedelem miatt, azonban a büntetését felfüggesztették. A lefoglalt drog összesen 9000 adagnak felelt meg. Az ügyben két további embert is gyanúsítanak és további társaikat még keresik.

Hatalmas drogfogás volt Németországban is: banános dobozokban szállították a kábítószert. Óriási mennyiségű kokaint találtak Ausztráliában is, de elképesztő mennyiségű drogot foglaltak le egy tatai férfitól is. Nick Brewer olimpiára készült, kokainkirály lett, majd a világ leghírhedtebb börtönében kötött ki.

Májusban egy zacskó kokaint találtak az amerikai rendőrség munkatársai a washingtoni központjuk egyik folyosóján. A kábítószer a főkapitányság második emeletén volt, egy olyan területen, ami mellett rengetegen elmennek. Nemrég több kiló kokaint találtak egy hároméves kisfiú hátizsákjában. A rendőrök házkutatást tartottak egy alabamai nőnél, ahol több mint 160 millió forintot érő kábítószert találtak, egy része a gyereke táskájából került elő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!